Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” günlerinde “ La Paloma-Dünya Çapında Özlem” belgeseli, 10 Nisan 2013 Çarşamba günü saat 19.00’da Levent Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluşacak.

İSTANBUL- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC), Beşiktaş Belediyesi ve Belgesel Sinemacılar Birliği ile düzenlediği “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliğinin 4. sezonu, yönetmenliğini Sigrid Faltin’in üstlendiği “ La Paloma-Dünya Çapında Özlem” belgeseliyle devam ediyor.

Belgesel, İspanyolca güvercin anlamına gelen ve notalarla can bulan “ La Paloma ”şarkısının hikâyesini işliyor. Dünyanın en çok çalınan şarkısı olma özelliği taşıyan La Paloma ’nın öyküsüne odaklanan yönetmen Faltin, izleyiciyi 3 kıtada geçen bir yolculuğa çıkarıyor. Belgeselde şarkının birçok ülkedeki versiyonuve şarkının o ülkedeki halka göre anlamı izleyiciyle paylaşılıyor. Belgesel, bir şarkının kültürel yaşamı nasıl etkilediği ve dilden dile dolaşarak 2 bin versiyona nasıl ulaştığı gözler önüne seriyor. Yönetmen, La Paloma şarkısının ülkeler arasındaki ortak özelliğinin ise ‘özlem’ olduğuna vurgu yapıyor.

“ La Paloma-Dünya Çapında Özlem” belgeseli 10 Nisan Çarşamba günü Levent Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak izlenebilir

““Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” 17 Nisan 2013 Çarşamba günü Hikmet Yaşar Yenigün’ün “İmbatla Dol Kalbim” belgeseliyle devam edecek.

Editör: TE Bilisim