Kumbaracı50’nin yeni müzikli oyunu “Cyrano de Bergerac”, ilk kez yıldızların altında, KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda sahnelenecek! 28-29 Temmuz akşamları iki gün üst üste tiyatroseverlerle buluşacak olan “Cyrano de Bergerac”, seyirciyi melankolinin ironiyle el ele tutuştuğu, hem hüzünlü hem kahkahalı bir oyuna davet ediyor. KüçükÇiftlik Park’ın yeşil yüzü KüçükÇiftlik Bahçe’de, URU organizasyonu ve Mey|Diageo kurumsal desteğiyle gerçekleşen KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda sahnelenecek oyunun biletleri, etkinlik başlama saati olan 21.00’e kadar online olarak Biletix’ten temin edilebiliyor. Seyirciler, kapı açılış saati olan 18.30’dan itibaren bahçe ve fuaye alanında, açık havada zaman geçirme imkânı da buluyor.

 

Şehirlilerin kaçış noktası haline gelen KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu, şehrin rakipsiz etkinlik ve eğlence merkezi KüçükÇiftlik Park’ta İstanbullulara yemyeşil huzurlu bahçe ortamında nefes alabilecekleri, güvenle sosyalleşebilecekleri bir alan sunuyor. Pandemi sürecinde İstanbulluları açık havada tiyatronun iyileştirici gücüyle buluşturan KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda şimdi de prömiyer heyecanı yaşanıyor.

 

KUMBARACI50’DEN YENİ OYUN: CYRANO DE BERGERAC

 

Kumbaracı50’nin sahneye koyduğu yeni oyunu “Cyrano de Bergerac”, 28 Temmuz 2021 Çarşamba ve 29 Temmuz 2021 Perşembe akşamları KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda ilk kez seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Edmond Rostand’un yazdığı, Sabri Esat Siyavuşgil’in dilimize çevirdiği, yönetmenliğini Yiğit Sertdemir’in üstlendiği oyunda Ayşegül Uraz, Burçak Çöllü, Candan Seda Balaban, İsmail Sağır, Meriç Rakalar, Murat Kapu, Sinem Öcalır ve Yiğit Sertdemir rol alıyor. Tiyatro tarihinin unutulmaz karakterlerinden Cyrano de Bergerac, Kumbaracı50’nin yeni müzikli oyunuyla uzun bir aradan sonra sahneye dönüyor. Çöken imparatorluklar ve kapitalizmin ilk ayak seslerinin duyulduğu zamanlarda yazılan “Cyrano de Bergerac”, erdeme, iyiliğe, aşka, dostluğa dair ne varsa hatırlatıyor. Cyrano de Bergerac’ın gerçekçi ve bir o kadar da büyülü dünyası; bir kabarenin danslı, müzikli dünyasında Cyrano’nun sivri diline, mizahına, ruhuna yaraşır şekilde arz-ı endam ediyor.

 

AÇIK HAVADA, GÜVENLE SOSYALLEŞME İMKÂNI 

 

Geçtiğimiz yaz misafirlerinin içleri rahat bir şekilde açık havada vakit geçirmelerini sağlayan KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda COVID-19 nedeniyle alınan hijyen tedbirleri bu yıl da en üst düzeyde uygulanıyor. Yalnızca online biletleme sisteminin kullanıldığı, kapıda bilet satışının yapılmadığı etkinliklerde misafirlerin ateş ölçümü sağlık görevlileri tarafından yapılıyor. Ortak kullanım alanlarında birçok noktaya dezenfektan üniteleri kurulan etkinlik alanında maske takma zorunluluğu bulunurken, maskesi olmayan seyircilere maske temin ediliyor.

Bilet fiyatlarının 60-180 TL arasında değişiklik gösterdiği oyunların kapı açılış saati 18.30, başlama saati ise 21.00. Biletler oyun başlayana kadar online olarak Biletix’ten temin edilebiliyor.

KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu 2021 Programı

Müjdat Gezen, 71. sanat yılını Kadıköy’de kutlayacak Müjdat Gezen, 71. sanat yılını Kadıköy’de kutlayacak

28-29 Temmuz           Cyrano de Bergerac –Kumbaracı50 (Prömiyer)

4 Ağustos                   Üçü Bir Arada – Davran Tiyatrosu

5 Ağustos                   Plastik Aşklar – Anatolia Entertainment Görsel Sanatlar

11-12 Ağustos            Cimri – Semaver Kumpanya

25-26 Ağustos Bir Baba Hamlet – Baba Sahne

1 Eylül             Westend / Batının Sonu – Dasdas

2 Eylül                        Sevgili Arsız Ölüm Dirmit – Tiyatro HemHal

8 Eylül                        Yeni Bir Şarkı – Moda Sahnesi       

9 Eylül                        Çamlıca'nın Üç Gülü – Kedi Sahne Sanatları

22 Eylül                      Ben Anadolu – Mam'art 
Editör: TE Bilisim