Profesyonel dans yaşamına New York’ta devam eden ve yapmış olduğu koreografiler ile büyük beğeni toplayan Korhan Başaran, Akbank Sanat’ta farklı bir çalışmaya daha imza atıyor.

Korhan Başaran yönetimindeki etkinlikte ilk olarak 20 - 23 Mayıs 2013 tarihleri arasında, Akbank Sanat Dans Stüdyosu’nda profesyonel dansçıların katılımına açık bir atölye çalışması gerçekleştirilecek. Hemen ardından, 24-28 ve 29 Mayıs tarihlerinde üç farklı gösteriden oluşan ve dünya prömiyeri gerçekleşecek “Heva” sergilenecek. Bir yeniden buluşmanın da habercisi olan "Heva" kelime anlamı olarak tasavvufta aşkın ikinci kademesini anlatır, gözyaşı döktüren bir sevgidir bu...

Etkinlik:          Dans Atölyesi & WORKSHOP - Korhan Başaran   

Yer:                 Akbank Sanat

Tarih:             20 - 23 Mayıs 2013

Saat:               11.00

Bilet Fiyatı:    10 TL

 

 

Etkinlik:          DANS ATÖLYESİ ÖZEL PROJE - HEVA

Yer:                 Akbank Sanat

Tarih:             24 - 28 - 29 Mayıs 2013

Saat:               20.00

Bilet Fiyatı:    10 TL

 

 

Korhan Başaran hakkında

New York’ta yaşayan  Korhan Başaran, “Korhan Başaran and Dancers” topluluğunun artistik direktörüdür. Haziran ayında The Ailey Citigroup Theater’da sergilediği son gala performansı (I am Korhan, this is my dance) ile başta New York Times olmak üzere tüm basın organlarından olumlu eleştiriler alan Başaran, STEPS ve Peridance’te dans dersleri vermekte, DNA’da  da konuk eğitmenlik yapmaktadır. Başaran’ın koreografileri arasında, “Elegy, 2008”, “Seeking Beauty, 2009”, “K’s Search for L, 2010”, “The Second Elegy, 2010”, “I am Korhan, this is my dance, 2011”, “The Gathering, 2011” yer almaktadır. 2012 yılında Fazıl Say’ın Patara Balesi adlı eserine “İsimsiz” adlı bir dans gösterisi hazırlayan Başaran, 2012 Eylül’ünde disiplinlerarası yeni eseri “This is not a Hamburger”i gerçekleştirdi. Korhan Başaran, “A kin dof beau ty” adlı seçilmiş repertuarından oluşan gösterisiyle Ekim ve Kasım aylarında New York’un ardından İstanbul’da sahne alacak.


www.akbanksanat.com

Editör: TE Bilisim