KÖPRÜDE BULUŞMALAR KAPSAMINDA ALMANYA - TÜRKİYE ORTAK YAPIM GELİŞTİRME FONU 9. DÖNEM SONUÇLARI AÇIKLANDI

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenen Köprüde Buluşmalar, Medienboard Berlin-Brandenburg ve Hamburg Schleswig-Holstein Film Fonu işbirliğinde, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle oluşturulan ve bu yıl 9. kez iki ülke arasındaki ortak yapımlar için teşvik sunmayı amaçlayan Almanya-Türkiye Ortak Yapım Geliştirme Fonu tarafından desteklenecek projeler 27. Hamburg Film Festivali’nde açıklandı.

Kurum temsilcilerinden oluşan seçici kurul, başvuru yapan 6 proje arasından 3 projeyi 58.000 AVRO ile desteklemeye karar verdi.

 

Desteklenen projeler:


Nehir Tuna – Yurt - 18.000 AVRO

Ortak yapımcılar: Müge Büyüktalaş- Ultraviolet Film, Stefan Gieren- StoryBay Media

 

Zeynep Dadak- Uyku Kampı- 20.000 AVRO

Ortak yapımcılar: Aslı Dadak- Fena Film, Tina Haagmann – unafilm GmbH

 

Ahmet Necdet Cupur- Whitewash- 20.000 AVRO

Ortak yapımcılar: Anke Petersen – JYOTI Film, Nadir Öperli- Liman Film

 

Almanya-Türkiye Ortak Yapım Geliştirme Fonu iki ülke arasındaki ortak yapımlara destek olmak amacıyla 2011 yılında TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle İstanbul Film Festivali- Köprüde Buluşmalar, Medienboard Berlin-Brandenburg ve Hamburg Schleswig-Holstein Film Fonu tarafından başlatılmıştır.

Fon kapsamında bugüne kadar 815.500 Avro ile desteklenen 49 projeden 24’ü çekimlerini tamamladı ve açılışlarını festivallerde yapmaya devam ediyor.