Hayatımızda daima var olan ve olmasını istediğimiz, yaşantılara  durduğu yerden sürekli tanıklık eden, olaylar patlak verirken,hayat etrafından akıp giderken sadece orada durur ağaç.Ben buradayım der. Yaklaşık  2 yılda oluşan "ağaç serisi" Gezi olayları ile başka boyutlara taşınmış ve yeni anlamlar yüklenmiştir. Ağaçlar bu manevi anlamlarının dışında çizgi, benek, leke, renk, ışık ve gölge olarak resim için de vazgeçilmez öğeleri barındıran bir kaynaktır. Ressam Melike Çağıcı, betimleme yerine soyutlama ve anlamlandırma sürecine girerken bu nedenle ağaçlardan beslenmiştir .



Bu sergi, ressamın yaşam sürecindeki ağaçların büyüleyici yönlerini yenilikçi çalışmalarla birleştirdiği eserlerden oluşmaktadır. Konu, ağaçların mevcut gerçekliği değil, salt sanat aracılığı ile görülebilecek estetiksel kaygılarıdır.

Melike Çağıcı’ nın  Ağaç  hikayelerini içeren, dışavurumcu üslubunu, çizgi ve renk patlamalarıyla öne çıkardığı yağlıboya eserlerinden oluşan ‘’Konu Sadece Ağaç Değil’’ sergisi 30 Kasım’a kadar Galeri Eksen’de görülebilir.

Melike Çağıcı

‘’Konu Sadece Ağaç Değil’’

17 – 30 Kasım 2014

Galeri Eksen
Maçka Cad. No:29 Nişantaşı / İstanbul
Editör: TE Bilisim