Artonom İstanbul

Sanatmezat.com’un galeri mekanı Artonom İstanbul, 26 Eylül – 22 Ekim 2022 tarihleri arasında Ülbegi Aile Koleksiyonu’ndan bir seçki ve galerinin 9 sanatçısının bir araya geldiği ‘’Koleksiyon Hikayeleri | 9 Sanatçı - 1 Koleksiyoner’’ sergisine ev sahipliği yapıyor.

Düzenlediği online müzayedelerle yeni koleksiyonların oluşması, sanat eserlerinin tanıtılması ve sanatseverlere ulaşması için hem sanatçılar hem de koleksiyonerlerle birlikte çalışan Sanatmezat.com, ‘’Koleksiyon Hikayeleri | 9 Sanatçı - 1 Koleksiyoner’’ sergisi ile de bu işbirliğini bir sergi ile galeri mekanına taşıyor.


Sanatın sürdürebilirliği, gelişmesi, sanata olan algı ve duyarlılığın önünü açması açısından oldukça önemli olan sanat koleksiyonları paylaşıldıkça kapalı kapılar ardından çıkıp bu sürece fayda sağlıyor. Sanat tutkusunun koleksiyonerliğe dönüşmesiyle başlayan koleksiyon yolculuğunda günümüz sanatçılarıyla ilişki kurmak ve birlikte hareket etmek de koleksiyonerliğe olan bağın ve bakış açısının güçlenmesi için önemli rol oynuyor. ‘’Koleksiyon Hikayeleri | 9 Sanatçı - 1 Koleksiyoner’’ sergisi, özel bir koleksiyonun paylaşılmasına olanak sağlarken, kendi yollarında tutkuyla yürüyen sanatçıları ve eserlerini de izleyiciyle buluşturuyor.  

Tarihi Sarnıçta Görkemli Karma Sergi Tarihi Sarnıçta Görkemli Karma Sergi

Sergide, oluşumunda Sanatmezat.com’un da katkı sağladığı Ülbegi Aile Koleksiyonu’ndan Çağatay Odabaş, Fikret Mualla, Kemal Önsoy, Komet, Mehmet Güleryüz, Neşe Erdok, Nuri İyem ve Refik Anadol’un eserlerinden oluşan bir koleksiyon seçkisi ve galeri sanatçılarından Ayşe Gürpınar, Azat Yeman, Başak Kademoğlu, Beşir Bayar, Betül Merkan, Emre Aksu, Kadir Çıtak, Nazım Mammadov ve Zafer Malkoç’un farklı disiplinlerden eserleri yer alıyor.

Hem özel bir koleksiyona yakından bakmayı hem de galeri sanatçılarını sanatseverlerle buluşturmayı amaçlayan sergi, 22 Ekim 2022 tarihine kadar Pazar günleri hariç her gün 11.00-19.00 saatleri arasında Artonom İstanbul’da ziyaret edilebilir. 
Editör: TE Bilisim