TULUYHAN UĞURLU’DAN KİLİS’TE İLK PİYANO KONSERİ


 

Piyanist Tuluyhan Uğurlu, 4 Kasım çarşamba günü Kilis’te gerçekleşecek ilk piyano konserinde Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun kardeşliği için çalacak. Anadolu’nun her köşesine piyanosu ile ulaşmaya çalışan Tuluyhan Uğurlu, Kilis’te tarih boyunca Anadolu’nun birlik ve beraberliğini anlatan “Güneş Ülke Anadolu” isimli eserini görüntüler eşliğinde seslendirecek. Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nin akademik yıl açılış konserinde öğrencilerle de buluşacak olan Uğurlu, Güneydoğu Anadolu bölgesinin artık terörle değil, sanat, bilim ve kültürle anılmasının çok yaklaştığını söylüyor.

“Büyük ülkemizin üzerinde çok büyük oyunlar oynanıyor ve sınır bölgelerimiz bu sıkıntıları en zorlu biçimde yaşıyor. Ama ben inanıyorum, Güneydoğu halkı bu sıkıntıların altından kalkacaktır. Tüm Türkiye tek vücut olmuş bu günleri bekliyor. Gün birlik ve beraberlik günü… Ben de elimden geldiğince eserlerimle bunu anlatmaya çalışıyorum. Güneydoğu illerimiz Türkiye’nin mistik dünyasının zirvesindedir. Bu bereketli topraklar aynı zamanda kutsal diyarlardır ve insanlık tarihinin başladığı yerlerdir. Hz. Nuh’un gemisinin oturduğu ve tufanın bitişinin müjdelendiği topraklar, İslam’da en büyük mertebelerden birinde bulunan Hz. İbrahim’in yaşadığı coğrafya… Peygamberler diyarı, Fırat ve Dicle’nin gürül gürül akan suyu, Ağrı’nın, Süphan Dağı’nın üzerinden hiç eksilmeyen büyülü bulutlar… Asırlardır bu topraklarda sıkıntılar yaşanmış, bizi bölmek isteyenler tarafından ayrılıklar çıkarılmıştır ancak, ben Türkiye’nin üzerinde oynanan tüm hesapların insanımızın o muhteşem ve büyük enerjisi ile yok olacağına inanıyorum.”

2011’de Suriye’de Şam’da konser veren Uğurlu geçtiğimiz yıl Ramallah’da, Amman’da ve Tahran’da da konserler verdi. Bu konseri unutamayan sanatçı, Kilis’ten hemen sınır boyundan Suriye’de huzurlu günler hayal etmenin kendisi için önemli olduğunu söylüyor.  

Amacı tek, amacı çok açık… Anadolu ve Ortadoğu halklarının barış ve kardeşliği. “Şu sıkıntılı günlerde Kilis’te sahneye çıkıp, bu önemli masajları verebilmek inanın dünyanın en büyük konser salonlarında çalmaktan çok daha önemli benim için” diyor.       

 

Editör: TE Bilisim