Dünyanın en iyi keman virtüözlerinden biri olarak kabul edilen Joshua Bell, 16 Aralık’ta Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde verdiği konseri öncesinde, Edirnekapı’ya giderek Barış İçin Müzik Vakfı üyeleriyle buluştu.

Barış için Müzik Vakfı’nda yaklaşık bir saat geçiren Joshua Bell, orkestra üyeleriyle tanışarak kısa bir keman dinletisi gerçekleştirdi. Gelecekte Barış için Müzik Orkestrası eşliğinde bir konser vermeyi arzu ettiğini söyleyen Joshua Bell, orkestra üyelerine de müziğe hayatlarının her anında yer vermeleri tavsiyesinde bulundu. Bell, vakfın kurucuları Mehmet Selim Baki ve Yeliz Baki’yle sohbet ettikten sonra vakıftan ayrıldı.

 

“BİFO ile Barış için Müzik” konserleri devam ediyor

Barış İçin Müzik Vakfı’nın Borusan Kültür Sanat işbirliğinde gerçekleştirdiği “BİFO ile Barış İçin Müzik” konserleri devam ediyor.

Barış İçin Müzik Orkestrası’nı Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’yla aynı sahnede buluşturacak konser 17 Aralık Çarşamba akşamı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda saat 20.00’de başlayacak. BİFO’yu orkestranın onursal şefi Gürer Aykal yönetirken Barış İçin Müzik Orkestrası’nın şefliğini Samuel Matus yapacak. Konserin solisti ise piyanist Başar Can Kıvrak olacak.

19 Aralık Cuma günü saat 20.00’de yine Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek konserde ise Seçkin Özmutlu yönetimindeki Barış İçin Müzik Bakır Üflemeliler Topluluğu, Mercan Dede ile bir konser verecek. Her iki konserin geliri Barış İçin Müzik Vakfı’na aktarılacak.

 

Barış İçin Müzik Hakkında


Barış İçin Müzik, mimar Mehmet Selim Baki tarafından 2005 yılında kuruldu. Baki’nin gençlik hayali olan girişim, Yeliz Baki ile sürdürdükleri 7 yıllık çalışmanın sonucunda Barış İçin Müzik Vakfı’na dönüştürüldü. Temel amacı mümkün olduğu kadar fazla çocuğa karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlamak ve barışın sesini müzikle duyurmak olan Barış İçin Müzik Vakfı, Edirnekapı’da bugüne kadar imkânları sınırlı binlerce çocuğa ortak sosyal ve kültürel yaşam alanları oluşturarak, sanata katılım hakkı önündeki engelleri kaldırmayı hedefledi. Kurulduğu semtin sosyal dokusuyla bütünleşmiş, çocukların ve ailelerin aktif katılımıyla bir dayanışma ve paylaşım merkezi oldu. Barış İçin Müzik bünyesinde Barış İçin Müzik Orkestrası, Barış İçin Müzik Korosu ve Barış İçin Müzik Bakır Üflemeliler Topluluğu olmak üzere üç topluluk faaliyet gösteriyor.

Bugüne kadar 4 binin üzerinde çocuğa ücretsiz müzik eğitimi veren Barış İçin Müzik, 2012’de 29 Avrupa ülkesinin içinde yer aldığı Sistema Europe’un üyelerinden biri oldu ve çalışmaları Sistema Europe’un “en iyi uygulamalarından” biri olarak değerlendirildi. Bu yıl, El Sistema’nın kurucusu Jose Antonio Abreu ve Fundamusical Simón Bolívar Müzik Vakfı direktörü Eduardo Méndez ile yapılan “dostluk” anlaşmasıyla Barış İçin Müzik Vakfı’nın  El Sistema’nın resmi bir parçası olduğu kabul edildi. 

Editör: TE Bilisim