Şef Gürer Aykal yönetimindeki İstanbul Sinfonietta, 13 Kasım Çarşamba akşamı, Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda konser verecek. Orkestra, ülkemizi yurtdışında başarıyla temsil eden, günümüzün önde gelen genç piyanistlerinden Özgür Aydın’a eşlik edecek.

 

İstanbul Sinfonietta /13 Kasım 2019 Çarşamba /20.00/ CRR Konser Salonu 

Konserde, Rus klasik batı müziğinin babası kabul edilen Mihail Glinka’nın “Ruslan ve Cydmilla Üvertürü” ilk eser olarak seslendirilecek. Ardından, Çaykovski’nin “1. Piyano Konçertosu” ve “4. Senfoni” icra edilecek.

Konser biletleri 80-50-30 ve 20 TL olarak CRR Konser Salonu gişesi ve Biletix’ten temin edilebilir.

 

İstanbul Sinfonietta

2007 yılında Gürer Aykal öncülüğünde oda orkestrası olarak kuruldu. Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Notre Dame de Sion Konser Salonu, Boğaziçi Üniversitesi Alber Long Hall, Süreyya Operası gibi salonlarda; Suna Kan, Ruşen Güneş, Amit Peled, Pelin Halkacı Akın ile konserler vermiştir. Süreyya Operası’nda Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen keman, piyano ve bestecilik yarışmalarında finalistlere eşlik etti. İstanbul Sinfonietta’nın, “Yüreklendirme” temalı projesi kapsamındaki ilk konseri 2010 yılında Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda verdi.

 

Özgür Aydın

1972 yılında Amerika'nın Colorado eyaletinde doğan Aydın, piyano eğitimine Ankara Devlet Konservatuvarı'nda Prof. Semra Kartal ile başladı. Ardından British Council bursiyeri olarak Londra Kraliyet Müzik Koleji'nde İngiliz piyanist Peter Katin ile üç yıl çalıştı. Aydın, daha sonra Alman Devlet Bursu DAAD'yi kazanarak Hannover'de Prof. Kammerling'in "Konser Solistliği" öğrencisi oldu. Ayrıca Andras Schiff, Tatiana Nikoleva, Anatol Ugorski, Leon Fleischer ve Dmitri Bashkirov gibi büyük müzisyenlerle de çalışma imkanı elde etti.

Özgür Aydın'ın solo piyano CD'leri Videal/Berlin, Yapı Kredi, Genuin/Leipzig ve Meister Music/Japonya firmaları tarafından yayınlandı.  2013'te kemanci Midori ile birlikte Onyx Classics firmasi icin Bloch, Janacek ve Shostakovic'in sonatlarından oluşan bir CD çıkarttı.

Berlin'de yaşayan sanatçı, konserlerini yurt içinde ve yurt dışında sürdürmektedir.