İLESAM’ın 54. Çınaraltı Sohbetleri’nde Prof. Dr. Kadir CANATAN, İbn-i Haldun ve Mukaddime’yi Anlatacak…
 
İLESAM (Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen Çınaraltı Sohbetleri’nin elli dördüncüsü 8 Kasım 2014,Cumartesi günü gerçekleşecek. Sohbette İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı, sosyolog Prof. Dr. Kadir CANATAN; “İbn-i Haldun ve Mukaddime” konusunu dinleyicilerle paylaşacak.
 
İLESAM Çınaraltı Sohbetlerini artık Aksaray, Yusuf Paşa Otobüs durağında bulunan simit sarayının üstünde yer alan Azaklıoğlu Necati Bay Eğitim ve Kültür Vakfı’nda (Molla Gürani Mah. Millet Cad. Aras Han No:4 Kat:2) gerçekleştiriyor.
 
İLESAM İstanbul Şubesi Başkanı Cafer VAYNİ,“ Cemil Meriç’in ifadesiyle İbn-i Haldun kendi semasında tek yıldızdır. Osmanlı da sosyal düşüncenin ve sosyolojinin gelişmesinde de etkili olmuştur. Batı sosyolojisinde de etkili olmuştur. İbn-i Haldun hakkında iki kitabı yayınlanan Prof.Dr.Kadir CANATAN hocamızın  fikirlerinden günümüz Türkiye’si olarak istifade etmek istiyoruz” dedi.
 
Halen İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak görev yapan Prof. Dr. Kadir CANATAN’ın;İslam Siyaset Düşüncesi ve Siyasetname Geleneği,Avrupa'da Ulusal Azınlıklar, Beden Sosyolojisi, Sosyoloji Söyleşileri, Aile Sosyolojisi, Nisadan İnsana, Din ve Laiklik,  Avrupa'da Müslüman Azınlıklar,  Batı Dünyasında İslamofobi ve Anti-İslamizm,  İslam Sosyolojisi,  Kur'an'da Hz. Peygambere Sorulan 13 Soru, Avrupa'da İslam, Bir Değişim Süreci Olarak Modernleşme, Bilgi Sosyolojisi İbn-i Haldun Perspektifinden ve Mukaddime - Klasik Sosyal Bilimler Sözlüğü gibi eserleri yayınlanmıştır.
 
İLESAM İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Süleyman DOĞAN’ın yöneteceği “İbn-i Haldun ve Mukaddime” başlıklı 54. Çınaraltı Sohbeti’nin, 8 Ekim 2014, Cumartesi günü Saat 16.00’de başlayacağı ve programa katılımın serbest olduğu bildirildi.
Editör: TE Bilisim