Uluslararası başarılara imza atmış ressam İrem Çamlıca, kişisel sergisini, Kadıköy Kızıltoprak IMOGA Art Gallery'de açtı. 

‘Herkes Bu Sergiyi Konuşuyor’ adındaki serginin açılışına çok sayıda sanatseverin yanı sıra, merhum işadamı Sakıp Sabancı’nın kızı Sevil Sabancı'nın Eran Tapan ile evliliğinden olan torunu Melisa Tapan da katıldı.

Cemiyet hayatının genç yüzü Melisa, sergide dedesinin de portresinin olduğunu görünce çok duygulandı.  Ressamı kutlayan Melisa Tapan, “Dedemin resmi ne kadar benzemiş. Sanki karşımda bana gülüyor.  Portrenin etrafında yüzlerce renkli desenler var. Bu desenler rahmetlinin renkli yaşantısını tuvale yansıması gibi olmuş” dedi.   


Sergide, ayrıca aralarında Atatürk, Nazım Hikmet, Zeki Müren, Türkan Şoray, Sakıp Sabancı, Deniz Gezmiş, Kemal Sunal ve Orhan Gencebay’ın Çamlıca’nın özgün bakışı ile resmedilmiş portrelerinin yanı sıra toplam 27 eser var.

İrem Çamlıca 27 Mart’a kadar açık kalacak olan sergisi için “Türkiye'nin tarihsel sürecinde önemli olgulardan çıkışla, toplumun yaşadığı ekonomik gelişim, göç, ahlaki tavır, mizahi bakış, cepheleşme, dışlanma, mücadele gibi süreçlerle ilişkilenerek, geniş kitlelerce benimsenen popüler gerçeklik üzerinden bir toplum analizine dönüşüyor” açıklaması yaptı.  

 

İrem Çamlıca kimdir?

 

1988’de İstanbul’da doğdu. Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nden sonra Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Sanatlar ve Grafik Tasarım bölümünü “tam başarı burslu” okuyarak bu bölümden birincilikle ve yüksek onur derecesiyle mezun oldu. Avrupa’nın çeşitli kentlerinde sanat araştırmalarında bulundu. 2011-2012 yıllarında Study Abroad programıyla University of the Arts, Central Saint Martins BA Fine Art bölümüne kabul edilerek eğitiminin bir kısmını Londra’da sürdürdü. Londra’da gerçekleştirdiği sanat araştırmalarından sonra ilk atölyesini

2012’de İstanbul'da Galata Kuledibi'nde kurdu. 2009'dan beri yurtiçi ve yurtdışında birçok sergide yer aldı. İlk kişisel sergisini 2015'te gerçekleştirdi.


Sofya’da düzenlenen BIWC 2014 Tasarım kategorisinde altın madalya ve Saint 
Petersburg Birinci Uluslararası Ex Libris Yarışmasında birincilik ödülüne layık görüldü. Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli kurumların sergilerinde, yayınlarında ve koleksiyonlarında yer aldı. Çalışmalarını İstanbul'da Bomonti Şişli’deki atölyesinde sürdürüyor.

Editör: TE Bilisim