İKSV ALT KAT VE İSTANBUL FİLM FESTİVALİ’NDEN GENÇLER İÇİN STOP-MOTION ANİMASYON ATÖLYESİ

İKSV Alt Kat, İstanbul Film Festivali işbirliğiyle 14-18 yaş arası gençlere yönelik stop-motion animasyon atölyesi gerçekleştiriyor. Mart-Haziran 2021 döneminde çevrimiçi olarak ücretsiz düzenlenecek atölye boyunca stop-motion tekniğiyle üretilecek kısa animasyon filmler, bu yıl 40. yaşını kutlayan İstanbul Film Festivali’nin sosyal medya kanalları ile İKSV YouTube kanalında yayımlanma şansı bulacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) bünyesinde, kültür-sanat etkinliklerine erişim ve katılım imkânlarını artırmayı amaçlayan İKSV Alt Kat, İstanbul Film Festivali işbirliği ve Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği’nin desteğiyle, 14-18 yaş grubuna özel yepyeni bir çevrimiçi atölye programı sunuyor. Belgesel yönetmeni ve eğitmen Doğa Kılcıoğlu’nun yürüteceği atölye, gençlerin animasyon film yapım süreçleriyle tanışmasına ve stop-motion tekniğiyle kısa filmler üretmelerine olanak sağlayacak.

“Yarın Nasıl Bir Dünya’ya Uyanacağız?” sorusu ekseninde, içinde bulunduğumuz ekolojik krizi ve gezegenin geleceğine dair senaryoları odağına alacak atölye, katılımcıların basit teknikler ve dijital uygulamalar kullanarak ortaya koyacağı yaratıcı üretimleri İKSV’nin dijital platformlarına taşımayı hedefliyor.

Atölye, Mart-Nisan-Mayıs aylarında 4’er haftalık 3 farklı dönemde sürdürülecek ve her dönemde 15 katılımcı olmak üzere 14-18 yaşlarında toplam 45 katılımcı atölyeye davet edilecek. Atölyeye başvurmak için 22 Şubat Pazartesi 23.59’a kadar aşağıdaki bağlantıda yer alan formun doldurulması ve atölyeyle bağlantılı iki soruya yanıt verilmesi gerekiyor. Katılımcılar ve atölye tarihleri 1 Mart haftası açıklanacak. Katılımcılarla e-posta aracılığıyla iletişime geçilecek.

Müjdat Gezen, 71. sanat yılını Kadıköy’de kutlayacak Müjdat Gezen, 71. sanat yılını Kadıköy’de kutlayacak

Haziran ayında atölyeler tamamlandıktan sonra seçilen kısa filmlerin ilk gösteriminin yapılacağı çevrimiçi galada İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan ve sinema sektöründen sürpriz konuklar genç katılımcılarla buluşacak.

 

Katılım Formu:

http://rezervasyon.iksv.org/altkat2/

 

Atölye Bilgileri

 

Atölyeler Mart-Nisan-Mayıs ayları boyunca, Salı günleri 17.30-19.00 saatleri arasında Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek. Katılımcıların atölye süreci sonunda katılım belgesi alabilmeleri için 4 haftalık programın tamamına katılım göstermeleri gerekiyor.

Atölyeye katılım için iki ayrı cihaz gerekli olacak: Biri internet erişimi olan ve Zoom görüşmesi yapılabilecek tablet, akıllı telefon ya da bilgisayar diğeri de filmi çekmek için akıllı telefon ya da tablet. Atölye sırasında kullanılacak basit malzemelerin listesi ve ücretsiz uygulamalara dair bilgiler katılımcılara atölye öncesinde iletilecek.  

 

İKSV Alt Kat Hakkında

 

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından kültür ve sanata erişim ve katılım imkânlarını artırmak amacıyla kurulduğu Mart 2019’dan bugüne, 400’den fazla fiziki ve çevrimiçi etkinlik gerçekleştiren İKSV Alt Kat, iki yılda 5.000’den fazla çocuk ve gençle buluştu, dijital içerikleriyle 50.000’den fazla izlenme aldı. Salgın koşulları sebebiyle 2020’de başladığı çevrimiçi etkinliklere devam eden İKSV Alt Kat, 2021’de de çocuklara, gençlere ve ailelere özel farklı içeriklerle hazırlanan dijital atölye ve etkinlik programı sunuyor.


 

İstanbul Film Festivali Hakkında

 

İlk kez 1982 yılında 6 filmlik bir sinema haftası olarak yapılan İstanbul Film Festivali, 2021'de 40. yaşını kutluyor. Gösterilen filmlerin sayısı itibariyle Türkiye’deki en kapsamlı film festivali olan İstanbul Film Festivali, 2019 yılında 110.000’e varan izleyici sayısıyla Türkiye’nin en büyük film festivali ve en uzun soluklu uluslararası sinema etkinliği de sayılıyor. İstanbul Film Festivali, 25. yılını kutladığı 2006 yılında Köprüde Buluşmalar’ı başlattı. Köprüde Buluşmalar, Avrupa’dan ve Türkiye’den yapımcı, yönetmen, senarist ve kurum temsilcilerini bir araya getiriyor; ortak yapımlar için zemin hazırlamayı amaçlıyor. Festival 2020 yılında, Türkiye'de çevrimiçi gösterim platformu kuran ilk film festivali oldu.

 

Doğa Kılcıoğlu Hakkında

 

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden 2004 yılında mezun olan Doğa Kılcıoğlu Esen, 2005 yılında Fransız Hükümeti’nden aldığı yüksek lisans bursuyla Paris Sorbonne III Üniversitesi’nde sinema eğitimi gördü. Üniversite yıllarında çektiği belgesel filmi Üç Kulaklı ile 2003 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali – En İyi Belgesel ödülünü aldı. 2006 yılında ‘1 2 3 TIP’ adlı belgesel filmi gerçekleştirdi. 2008’de kardeşi Can Kılcıoğlu’yla DeliCe Film’i kurdu. Doğa Kılcıoğlu Esen’in yönetmenliğini yaptığı belgeseli, “Kamerayla İzdivaç” birçok festivalde gösterildi ve Prizren Dokufest Belgesel Film Festivali’nde İzleyici Ödülü aldı. 2013 yılında Can Kılcıoğlu’nun yönettiği Karnaval isimli uzun metraj filmin yapımcılığını üstlendi ve birçok kurumsal şirketle film atölyeleri yaptı. Galatasaray Üniversitesi’nde de yarı zamanlı ders vermiş olan Doğa Kılcıoğlu Esen, şu an hem UKEB Okulları’nda ve kendi atölyesi olan Dolâlâ'da çocuklara sinema ve medya dersleri vermekte hem de belgesel film projesi üzerine çalışmaktadır. 
Editör: TE Bilisim