Açılışını 9 Mart'ta yapıp 29 Mart 2015 tarihine kadar açık kalacak sergide Gencay Kasapçı; resim ve heykellerden oluşan eserlerini sanatseverlerin ilgisine sunuyor.

1933 tarihinde Ankara’da doğan Gencay Kasapçı, 1950 yılında İstanbul Kız Lisesi’ni bitirdi, İstanbul’da Güzel Sanatlar Akademisi’nin Yüksek Resim Bölümüne girdi. 1954’de Bölümünü üstün başarıyla bitirdikten sonra Ankara’ya yerleşti. 1957’de Ankara’da Sanat Sevenler Derneği’nde ilk sergisini açtı ve Ankara’da Dil ve Tarih – Coğrafya Fakültesi’nde 1 yıl Prof. Ekrem Akurgal önderliğinde klasik arkeoloji okudu.

1959’da İtalyan Hükümeti’nden kazandığı bursla Floransa’ya gitti. Floransa Akademisi’nde Prof. Collacichi ile fresk ve mozaik çalıştı.

1960 yılında, bursu bittikten sonra Roma’ya yerleşti ve kendi atölyesini kurdu. Kısa bir süre, Mondadori ve Vallecchi Yayınevlerine hikâyeler resimledi. Mondadori Yayınevi’nde Gianna Manzini‘nin Barka d’Noe kitabının kapağını yaptı ve Roma’da Fondazione Ernesto Besso‘da ilk yurtdışı kişisel sergisini açtı.

Gencay Kasapcı, Halen Mersin’deki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

"Noktanın Sonsuzluğu 2" adlı sergiyi 9-29 Mart tarihleri arasında Galeri Selvin‘de görebilirsiniz.


Galeri Selvin I 
Dere Sokak No: 3
Arnavutköy, Beşiktaş  
Editör: TE Bilisim