Beşiktaş Belediyesi 22 Nisan – 5 Mayıs 2013  tarihleri arasında Ortaköy Sanat Galerisi'nde " Faruk Cimok'un İstanbul Resimleri sergisi " ile sanat severleri buluşturuyor. 

Türk Resim Sanatının en önde gelen isimlerinden olan Faruk Cimok 22 Nisan 2013 tarihinde, Beşiktaş Belediyesi'nin girişimiyle 41 eserden oluşan ''İstanbul Resimleri'' sergisini Ortaköy Sanat Galerisin'de açıyor.

Sanatın toplum içinde daha yaygın biçimde sevilip, anlaşılmasını misyon olarak üstlenen Beşiktaş Belediyesi, sanatı desteklemeye devam ediyor. Çok önemli sergilere ev sahipliği yapan Ortaköy Sanat Galerisi, sanata katkılarını FARUK CİMOK SERGİSİ ile sürdürüyor.

22 Nisan 2013 Pazartesi günü Saat 19:00'da yapılacak kokteyl ardından Beşiktaş Belediye Başkanı Sn.İsmail ÜNAL tarafından açılışı gerçekleştirilecek.


Faruk Cimok bu son dönem çalışmalarıyla, günlük yaşamdan kesitleri, evrensel sanat imgesine dönüştürerek döneminin en güzel örneklerini çok figürlü, çok boyutlu çalışmaları ile sanatseverleri buluşturuyor.          

Sanatçı için bu kenti resmetmek aynı zamanda yaşadığı ana, mekâna, çağa tanıklık etmek, yıllar sonrasına hatırlanacak görüntüler bırakmak anlamına da geliyor.

Kompozisyonlarında olabildiğince doğal algılamalara ve gerçek görüntülere yer veriyor. Nesnel bir biçimde algılanıp ortaya koyulan bu görsel gerçeklik, Cimok'un resimlerinde yerini şiirsel bir anlatıma bırakır.
 
Daha önceki çalışmalarında modern kent yaşamına ve onun getirdiği yabancılaşmaya karşı belirlediği "hicivsel tavır" burada yerini daha çok anlatımcılığa ve belli oranda objektif bakış açısına bırakıyor. Yaşadığı zamana sadık kalarak, çevresinde gelişen günlük hayattan yaşam kesitlerini, keskin bir gözlem gücü ve nostaljik bir hava ile tuvaline aktaran Sanatçı'nın resimlerindeki strüktürel doku, pentür dili ve boya kullanım tekniğinde bu nostaljik havayı destekler niteliktedir. İçinde yaşadığı çevreye ilişkin gözlem birikimleriyle kentsel yaşam biçimlerine tanıklık eden resimleri son yıllarda gelişen figüratif resmimize ulusal kimlik, dinamik ve güvenli bir üslup kazandırmıştır. Modern yaşamın ruhunu yakalayan ender sanatçılardan biridir. O kalabalıkları resmetmeyi sever, kalabalıklarda o'nun resimlerini seyretmeyi. Bu yüzden sanat dünyasında sarsılmaz, sağlam ve ayrıcalıklı özel bir yere sahiptir.

FARUK CİMOK
"2013 İstanbul Resimleri"

22 Nisan - 5 Mayıs
 
Açılış: 22 Nisan Salı 19:00
 
Beşiktaş Belediyesi Ortaköy Sanat Galerisi

Dereboyu Caddesi - 12/A Ortaköy Istanbul 
Telefon:0212 236 58 01

www.farukcimok.com   
Editör: TE Bilisim