Üsküdar Belediyesi’nin Film Arası Dergisi işbirliği ile açtığı Üsküdar Sinema Akademisi, iki aylık eğitimini tamamlayarak ilk mezunlarını verdi. Öğrenciler, ortaklaşa çekecekleri kısa film için kolları sıvadı. Çekimler bu hafta başlıyor.

 

Üsküdar Belediyesi’nin, Film Arası Sinema Dergisi işbirliği ile Ekim ayında açtığı Üsküdar Sinema Akademisi, iki aylık eğitimini tamamladı. 30 öğrenciye yedi dalda eğitimin verildiği sinema akademisinde, eğitimin yanı sıra çeşitli pratikler ve önemli isimlerin katıldığı work-shoplar düzenledi.

 

PRATİK AĞIRLIKLI EĞİTİM VERİLDİ

 

Akademiye İstanbul’un çeşitli ilçelerinden 30 öğrenci katıldı. Film Arası Dergisi yazarları ile senarist, yönetmen ve oyuncu koçlarının verdiği eğitimlerde, pratiğe ağırlık verildi. Öğrenciler hocaları eşliğinde senaryo yazdı, görüntüler çekti, videolar kurguladı ve sinema yazıları yazdı.

 

ÜNLÜ OYUNCU ve YÖNETMENLER KATILDI

 

Her hafta usta ve genç kuşak sinemacılardan isimlerin ağırlandığı work-shoplar, akademi öğrencilerince ilgiyle takip edildi. Oyuncu Emre Kızılırmak, senarist Eda Tezcan, yönetmen Hasan Karacadağ, yönetmen Mesut Uçakan, Sinema yazarı Nedim Hazar, yönetmen Derviş Zaim ve oyuncu-senarist Ercan Kesal, öğrencilerle bir araya gelerek, tavsiye ve tecrübelerini paylaştı.

 

ŞİMDİ KENDİ FİLMLERİNİ ÇEKECEKLER

 

Üsküdar Sinema Akademisi’nde eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, şimdi danışmanları eşliğinde bir kısa film çekecekler. Senaryolarını kendileri yazacak olan öğrenciler, filmin tüm aşamalarını da yine kendileri üstlenecek. Öğrencilerin çekeceği kısa film, Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenecek özel bir gala ile seyircilere gösterilecek.

 

BAŞKAN KARA: ÜSKÜDARLI GENÇLERE İMKÂN SAĞLADIK

 

Sinema Akademisi’nin Üsküdar’da anlamlı bir fonksiyon üstlendiğini söyleyen Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, öğrencilere verilen iki aylık eğitimin, meslek hayatlarına önemli şeyler katacağını belirtti. Sinemanın gün geçtikçe yükselen bir değer olduğuna dikkat çeken Başkan Kara, gerçekleştirilen sinema akademisi ile Üsküdarlı gençlere bu alanda büyük bir imkân sağladıklarını hatırlattı. Başkan Mustafa Kara, akademiyi tamamlayan öğrencilerin mutluluklarını paylaştıklarını ifade ederek, kendilerine başarılar diledi.

 

SUAT KÖÇER: ASIL HEYECAN ŞİMDİ BAŞLIYOR

 

Film Arası Dergisi Yayın Yönetmeni ve proje koordinatörü Suat Köçer, Üsküdar Sinema Akademisi’ni tamamlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Öğrencilerin iki ay boyunca akademiye aynı heyecan ve ilgiyle devam ettiklerini belirten Köçer, ‘öğrenciler için asıl heyecan yeni başlıyor. Çünkü aldıkları eğitimi hayata geçirmenin vakti geldi. Şimdi kendi filmlerini çekecekler’ dedi. Köçer, Üsküdar Belediyesi’nin sinemaya olan desteğine de dikkat çekerek, Başkan Mustafa Kara ve yetkililere özverilerinden dolayı teşekkür etti. 

Editör: TE Bilisim