Hacettepe Üniversitesi, Ahmet Göğüş Sanat Galerisi, Zeliha Demirel’in “işte herkes yüz yüze şimdi” başlıklı sergisinin ikinci adımına ev sahipliği yapıyor.

Aynı başlıkla ve aynı izlek ile geçtiğimiz mayıs ayında Tuzla Belediyesi Sanat Galerisi’nde sergilenen çalışmaların bir bölümü ve devamı olan çalışmalar birlikte Hacettepe Üniversitesi, Sıhhiye Yerleşkesi, Ahmet Göğüş Sanat Galerisi’nde 18 – 27 Kasım 2013 tarihlerinde izleyici ile buluşuyor.

Aynı zamanda performans sanatı alanında da çalışmalarını sürdüren Zeliha Demirel; sergide yer alacak resimlere dair çalışmalarından söz ederken, bu sergide sinemamıza emeği geçen, halkın gönlünde taht kurmuş sanatçıların portrelerinin de yer alacağını belirtiyor ve serginin başka kentlere taşınacağının da ipuçlarını veriyor.

“Çalışmalarımda sıklıkla soyut formlara takılıp bu formlarla daha yoğun bir ilişkiye giriyor olmama rağmen bu başlık altındaki çalışmalarımda yer alan resimlerimde portreler enerjik ve dışavurumcu bir şekilde sert kontrastlarla detaylandırılmıştır. Figür karşımda öylece dururken içgüdüsel olarak geometrik şekillere, daha çok üçgenlere ve çokgenlere ayrılır. Yer yer renk patlamaları bu ayrılmaya eşlik eder. Gerilimi ya da relaksiyonu yüzeye çekerek anın ham enerjisinin orada varlığını daim kılmak için renklerin kromasını kırmadan, tüpten çıktığı haliyle kullanırım. Figürlerim aynı mahallenin çocuklarıdır. Hayatın merkezinde öylece dururlar.” diyor.

Ve önemli bir duyarlıkla ekliyor;

“Sanatsal yaklaşımım kişisel olmakla birlikte, tamamen insanlık halleriyle ve genel meselelerle ilgilenirim. Malzemehanemde kağıtlar ve boyalar en büyük dostumdur.”

 

Sergi Hacettepe Üniversitesi, Sıhhiye yerleşkesi, Ahmet Göğüş Sanat Galerisi’nde 18 – 27 Kasım tarihleri arasında izlenebilir.

 

Editör: TE Bilisim