İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Okan Üniversitesi’nin 15. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek tango gösterisi “m¡longa” öncesinde, sosyal dans olarak tanımlanan tangonun toplumsal yansımaları üzerine bir söyleşi düzenlenecek. 24 Nisan Perşembe akşamı 19.30’da Salon’da yapılacak Bir Yaşam Tarzı Olarak Tango başlıklı söyleşide, Dr. Melin Levent Yuna konuşmacı olarak yer alacak.

Tango tarihinin kısaca ele alınacağı Bir Yaşam Tarzı Olarak Tango söyleşisinde Dr. Melin Levent Yuna, tangonun aynı zamanda popüler kültürün önemli bir parçası olmasının toplumsal ve ekonomik nedenleri üzerine de konuşacak. Sonrasında ise, söyleşiye katılan tüm tango severlerle bir atölye çalışması yapılacak. Ücretsiz yapılacak söyleşiye katılım için [email protected] adresine e-posta gönderip onay almak gerekiyor.

 

Dr. Melin Levent Yuna hakkında

 

Sosyolog ve antropolog olan Dr. Melin Levent Yuna, lisans ve yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamladı. Ardından Kültürel Antropoloji alanında doktorasını alan Yuna, halen Yeditepe Antropoloji Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışıyor. Aralarında tangonun da yer aldığı çeşitli konularda makaleleri bulunuyor. 1997 yılından beri tango yapan Yuna, aynı zamanda bir tango eğitmeni. Eşi Selim Yuna ile birlikte Türkiye’nin ve Avrupa’nın değişik şehirlerinde eğitim veriyor ve gösteri yapıyor. Kendisi partneriyle birlikte Frankfurt Tangotours’un eğitmen kadrosunda yer alıyor. Yuna, CellIstanbul, Sextetto Milonguero ve Şirin Pancaroğu’nun Cafe-tango orkestralarıyla pek çok gösteride yer aldı.

 

Tango gösterisi “m¡longa” 30 Mayıs’ta İstanbul’da

 

İKSV, Okan Üniversitesi’nin 15. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Sidi Larbi Cherkaoui’nin hayata geçirdiği tango projesi “m¡longa”yı ilk kez izleyicilerle buluşturacak. Arjantinli dansçılar ve müzisyenlerin sahne alacağı “m¡longa”, 30 Mayıs Cuma akşamı 20.30’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirilecek.  

 

Londra’da bulunan dünyanın en ünlü dans merkezlerinden Sadler’s Wells yapımı “m¡longa”, adını tango yapanların bir araya gelerek dans ettikleri gecelerden alıyor. Arjantin’e giderek, Buenos Aires’in ünlü Milonga gecelerinde uzun bir araştırma sürecinin ardından “m¡longa”yı hayata geçiren Sidi Larbi Cherkaoui, bu projesinde de yine izleyenleri harika bir gösteri ile büyüleyecek. ‘Tangonun uzmanı’ olarak adlandırılan Nelida Rodriguez de Aure’nin sanat danışmanlığını üstlendiği “m¡longa” gösterisinde, alanında ün yapmış 10 Arjantinli profesyonel tango dansçısına 2 modern dansçı eşlik edecek. 90 dakikalık bu gösteride 5 kişilik Arjantinli müzik grubu ise Arjantinli besteci Fernando Marzan ile Sidi Larbi’nin uzun zamandır birlikte çalıştığı besteci Szymon Brzóska ile Olga Wojciechowska ve Astor Piazzolla’nın müziklerini seslendirecek. Özel olarak tasarlanmış dev perdelerden gösteri boyunca Buenos Aires’in sokaklarında çekilmiş görüntülerin dansçılara eşlik edeceği gösterinin sahne tasarımı ve video görüntüleri ise Sidi Larbi Cherkaoui’nin diğer projelerinde de büyük beğeni toplayan Eugenio Szwarcer’a ait.


“m¡longa” gösterisinin biletleri, Biletix satış noktaları, Biletix çağrı merkezi (0216 556 98 00), www.biletix.com ve ana gişe İKSV’den (10.00–18.00 saatleri arasında açık olan ana gişe, pazar günleri kapalıdır) temin edilebilir.

 

Editör: TE Bilisim