SANATÇI BETÜL BURNAZ TÜRKİYE’DEKİ İLK KİŞİSEL SERGİSİNİ BORSA SANAT GALERİSİ’NDE AÇIYOR

 

Sanat eğitimini Türkiye, Şam ve Viyana’da; karakalem, ebru, akrilik / yağlı boya, hat sanatı ve geleneksel el sanatları alanlarında yapan sanatçı Betül Burnaz, “Deverân Aralığı” adını verdiği sergisinde eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) binası içindeki Borsa Sanat Galerisi’nde düzenlenecek olan açılış töreni Borsa Başkanı M. İbrahim Turhan’ın katılımıyla 26 Mart Salı günü gerçekleşecek. Sergi, 30 Nisan 2013 tarihine kadar hafta içi her gün 09.30-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

“Deverân Aralığı” adlı seri çalışması ile ilgili duygularını Betül Burnaz şöyle dile getiriyor:

“Çizgiye, farklı bir perspektif getirerek, mükemmelin sadece “O” olabileceğini, “O”nun vechinin her yerde ve her şekilde var olacağını ve pek tabii yazılabileceğini, çizilebileceğini, söylenebileceğini, kendimce bir tasarımla ifade etmek istedim. Kural dışı olanın da kuralın da, birbirini bütünleyen kavramalar olabileceğine dair bir bakış açısı sunmaya çalıştım. Tam da bu noktada, her ne kadar Allah lafz-ı celîlinin hat sanatı ile klasik üslûplarda yazılmasını, belli kurallara ve ölçülere oturtulmasını değerli ve anlamlı bulmaktaysam da,  denemelerimde çizgiyi, kaligrafik tasarımlara da açılmak için bir boşluk olarak değerlendirmekte olduğumu söylemeliyim. Noktanın-çizginin, zeminin- havanın, rengin-renksizliğin deveranına böylece katılmayı tecrübe ettiğimi de. Bu inançla, “O”nun lafzını kimi zaman akışkan, kimi zaman geometrinin formlarıyla, yeniden biçimlendirip, deformasyona tabi tutup yorumlamayı hedefledim”.

Çalışmalarına Viyana’da Devam Ediyor

İstanbul’da, 13 Haziran 1978’de doğan Betül Burnaz, Viyana Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. 1995’ten itibaren sanat eğitimine Türkiye, Şam ve Viyana’da; karakalem, ebru, akrilik / yağlı boya, hat sanatı ve geleneksel el sanatları alanlarında devam etti. Viyana Belediyesi, Viyana Teknik Yüksek Okulu, Galeri 29 ve Amerlinghaus’ta karma sergilere ve ayrıca çeşitli sanat projelerine katıldı. İlk kişisel sergisini 2010’da Wonder’de açtı. Yurt içi ve yurt dışında birçok özel koleksiyonda eserleri bulunmakta ve çalışmalarına halen Viyana’da devam etmekte. “Deverân Aralığı”, sanatçının Türkiye’deki ilk sergisidir.


Editör: TE Bilisim