İKSV GENÇLERE DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR: AYDIN GÜN TEŞVİK ÖDÜLÜ BAŞVURULARI BAŞLIYOR

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) geleceğin sanatçılarının yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla 40. yılında başlattığı ve her yıl klasik müzik alanında gelecek vadeden bir genç müzisyene verilen Aydın Gün Teşvik Ödülü, bu yılki sahibini arıyor.

İKSV’nin kurucuları arasında yer alan ve Türkiye’de operanın gelişmesine büyük katkıda bulunan Aydın Gün anısına başlatılan Aydın Gün Teşvik Ödülü, 2012’den bu yana her yıl klasik müzik alanında başarılı bir gence bir defaya mahsus olmak üzere takdim ediliyor. 15 bin TL tutarındaki Aydın Gün Teşvik Ödülü’nü geçtiğimiz yıllarda sırasıyla kemancı Hande Küden, viyolonselci Cansın Kara, kontrbasçı Salih Emre Şahin, kemancı Emre Engin, marimbacı Elman Mecid ve kemancı Veriko Tchumburidze kazandı.

Aydın Gün Teşvik Ödülü’nün yedincisi yine çalgı, şan, bestecilik veya şeflik branşında eğitim görmekte olan veya eğitimini tamamlamış genç müzisyenlere açık olacak. Çalgı branşında 24 yaş altı; şan branşında 26 yaş altı; beste ve şeflik branşlarında ise 30 yaş altı başarılı genç müzisyenler teşvik ödülü için [email protected] adresine özgeçmişleri ve işitsel-görsel malzemelerini göndererek başvurabilecekler. 1 Kasım 2018 tarihinde açılacak başvurular 30 Kasım 2018 Cuma günü mesai saati bitimine kadar devam edecek. Adayların ulusal ve uluslararası başarıları ile gelişmeye açıklıklarını değerlendirecek seçici kurul, belirleyeceği ismi Aralık ayı sonunda açıklayacak.

Seçici kurul, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner başkanlığında, şef Rengim Gökmen, rejisör Yekta Kara, keman sanatçısı Cihat Aşkın, Borusan Sanat Genel Müdürü Ahmet Erenli ile İKSV Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Gürer Oymak'tan oluşuyor.