İstanbul Modern’in atölye ve seminer programı Atölye Modern’in bahar dönemi 10 Mart 2015’te başlıyor. Atölye Modern programı, katılımcıların yazar Mario Levi’nin yönetiminde yazın alanındaki sınırlarını geliştirebilecekleri Yaratıcı Yazarlık Atölyesi; sanatı, fikirler tarihinin bir parçası olarak okumaya davet eden Yrd. Doç. Dr. Nusret Polat yönetiminde 2. dönemi gerçekleştirilen Sanatsal Düşünce Semineri; Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) işbirliğinde Modern ve Çağdaş Sanat Tarihi ve Türkiye’de 1980 Sonrası Çağdaş Sanat adlı programlarıyla onuncu seminer dönemine devam ediyor.

 

Günümüz sanatının anlatılarını yorumlamada yakın tarihe ilişkin güncel bir bakış açısı sunan Modern ve Çağdaş Sanat Tarihi ve Türkiye’de 1980 Sonrası Çağdaş Sanat seminerleriyle Atölye Modern; sanatçılarla, sanat tarihçileriyle ve sanatın farklı alanlarından diğer aktörlerle katılımcılarını keşfe, analize ve sanatsal deneyime davet ediyor. Modern ve Çağdaş Sanat Tarihi programının seminerlerini Doç. Dr. Esra Aliçavuşoğlu, Prof. Dr. Uşun Tükel, Öğr. Gör. Fırat Arapoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Osman Erden sunuyor. Türkiye’de 1980 Sonrası Çağdaş Sanat programının gündüz ve akşam seminerleri ise Doç. Dr. Burcu Pelvanoğlu tarafından yürütülüyor.

 

İstanbul Modern, Atölye Modern ile bugüne kadar gerçekleştirdiği kuramsal ve uygulama odaklı programlarını katılımcıların deneyimleri ve beklentileriyle geliştirerek çeşitlendirmeyi sürdürüyor.

 

Atölye Modern programları İstanbul Modern üyelerine %10 indirimlidir.

Atölye Modern’in atölye ve seminerleri ücretlidir. Katılımlar kontenjanla sınırlıdır.

Detaylı bilgi için: 0212 334 73 48ve [email protected]

Online kayıt için:

http://www.istanbulmodern.org/tr/egitim/atolye-modern/atolye-modern_101.html

 

 

AICA TÜRKİYE İŞBİRLİĞİYLE SANAT TARİHİ SEMİNERLERİ

 

Alanlarında uzman sanat tarihçileriyle yürütülen Sanat Tarihi Seminerleri katılımcılarına, sanat tarihine giriş yapma, tarihsel bağlamlar oluşturma ve sanatta yeni okuma biçimleri geliştirme olanağı sunuyor.

 

MODERN VE ÇAĞDAŞ SANAT TARİHİ SEMİNERLERİ

 

Gündüz Programı:

Etkinlik Süresi: 10 Hafta

10 Mart – 12 Mayıs 2015

Salı günleri, saat 10.30 – 12.30

(24 Mart ve 31 Mart tarihlerindeki seminerler 10.00 – 12.00 saatlerinde, diğer seminerler 10.30-12.30 saatlerinde gerçekleştirilecek.)

 

Editör: TE Bilisim