ATO BAŞKANVEKİLİ KORAY GÜNGÖR ŞANAL, “ÜLKELER SADECE EKONOMİLERİYLE DEĞİL SANAT VE SANATÇILARIYLA DA ZENGİN OLUR”


5 ARALIK 2013-
Ankara’nın ekonomik ve sosyal açıdan gelişimi için çok sayıda çalışmalar yürüten Ankara Ticaret Odası, sanata da destek veriyor.

Ankara Ticaret Odası Başkan Vekili Koray Güngör Şanal,
Yenimahalle Belmek Kursu öğrenci ve öğretmenlerinin karma resim ve gümüş takılarından oluşan “Vuslat” isimli sergisinin açılışını yaptı. ATO Fuaye alanında gerçekleşen açılışa Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşçulu da katıldı. Açılışta konuşan Şanal, şehirlerin ve ülkelerin gelişmesinin tek ölçüsünün ekonomi olamayacağını belirterek, “Ülkeler sadece ekonomileriyle değil sanat ve sanatçılarıyla zengin olur” dedi. 

ATO olarak Ankara’nın bir marka şehir olabilmesi yönünde çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Şanal, “İlim ve sanatın çok geliştiği şehirler cazibe merkezi olan şehirlerdir. Biz de Ankara’nın cazibe merkezi olabilmesi için sanata destek veriyoruz” diye konuştu.

Belmek kursu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı sergiyi gezen Şanal, tabloları tek tek incelerek ressamlarından bilgi aldı.

5 RESSAM, BİR TAKI TASARIMCISI

Belmek öğretmeni Betül Kalkan, öğrenciler Fatma Erdem, Gülseren Bayriş, Mehtap Eraslan, Nurcan Kabadere ile Hidromek Genel Müdür Yardımcısı Hüsamettin Postaoğlu’nun resimlerinin bulunduğu sergide yine Belmek öğretmeni Gamze Öztürk kendi tasarladığı gümüş takılarıyla yer alıyor.

ÜÇ PEYGAMBER TABLOLARI 

Yağlı boya, sulu boya, kuru sulu boya ve gravür tarzı resimlerin bulunduğu sergide Hüsamettin Postaoğlu’nun Osmanlı saray ressamlarından esinlenerek yaptığı İsa, Musa ve Yusuf peygamberlerin tabloları dikkat çekiyor.

Sergi 8 Aralık’a kadar ATO fuaye alanında gezilebilir.

 

Editör: TE Bilisim