Tarih: 21-22 Mayıs
Saat: 20.30
Yer: Kadıköy Moda Sahnesi

2006′dan beri Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesini yürüten GalataPerform yeni metinler, disiplinler arasılık ve sahnede yeni teknolojiler üzerine çalışan bir topluluk. Ekibin aynı zamanda genel sanat yönetmeni olan yazar/yönetmen Yeşim Özsoy Gülan’ın festival için özel olarak tasarladığı yeni yaratısı, Galataperform’un önceki yıllarda proje kapsamında çalıştığı yazarlardan Gianina Cărbunariu (Romanya), Linda McLean’i (İskoçya) ve Helena Tornero’yu (İspanya) Aşk & Faşizm başlığı altında bir araya getiriyor. 

Oyunlarında yeni metinleri yeni sahneleme teknikleriyle birleştiren Yeşim Özsoy Gülan bu oyunda gerçek ile kurgusal olan arasında gidip gelen, kadın enerjisinin ön plana çıktığı, yalın bir sahneleme öngörüyor. Oyun metninin çalışma aşamasında, her yazar, diğer yazarlarla olan sohbetler, kendi hayatları ve başlık kavramları üzerinden gerçeklere dayanarak metinleri oluşturdu. Yazarların skype üzerinden yaptıkları sohbetlerden yola çıkarak birbirilerine paralel geliştirdikleri dört farklı metin, reji ve sahneleme aşamasında tek bir oyun olarak bir araya geldi. 

Karanlık/aydınlık, kapalılık/açıklık, örtü/örtüsüzlük kavramlarıyla ışık, hareket ve metni birlikte işleyen oyun, günümüz faşizmine öznel ve eleştirel bir yorum getiriyor.

Yazan: Gianina Carbunariu, Linda McLean, Yeşim Özsoy Gülan, Helena Tornero
Yöneten ve Kurgulayan: Yeşim Özsoy Gülan
Oyuncular: Sezin Bozacı, İncinur Daşdemir, Evrim Doğan, Burcu Halaçoğlu, Sanem Öge, Özlem Saraç, Elif Ürse, Selin Zafertepe

Editör: TE Bilisim