12 - 26 Nisan 2013 tarihleri arasında v
okal müziğin ünlü isimlerini bir araya getirecek olan etkinlikte, sanatçılar performanslarının yanı sıra atölye çalışmaları ve panellerle de izleyicilerle bir araya gelecek.

 

Dünyaca ünlü King’s Singers vokal grubunda da yer almış İngiliz koro şefi Nigel Short, ses ve dansı sentezleyen yaklaşımıyla tanınan ünlü koreograf Panda van Proosdij’in de katılacağı Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri’nde Türkiye’nin önde gelen çağdaş müzik korolarından Rezonans ve Fazıl Say eserlerini vokal müziğe aranje eden A Capella Boğaziçi’nin performansları  yer alacak. Ayrıca, besteci Hasan Uçarsu ve Aydın Esen, orkestra şefi İbrahim Yazıcı ve koro şefi Burak Onur Erdem de söyleşi, atölye çalışmaları ve paneller ile müzikseverlerle olacak.

 


Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri Programı

·       KONSER & DANS / DENEY - im / EXPER-imen-T

Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri, besteci Mehmet Can Özer ve koreograf Korhan Başaran’ın elektroakustik müzik ve modern dansı bir araya getireceği performansları ile başlayacak. Sanatçılar, DENEY - im / EXPER-imen-T adını taşıyan gösteri ile metafizikten hareketle evrenin ve bedenin etkileşimini sorgulayacaklar.

12 Nisan 2013, Cuma

 

20.00 - MÜZİK - DANS / DENEY - im / EXPER-imen-T

Canlı Elektroakustik Müzik: Mehmet Can Özer

Dans : Korhan Başaran

 

 

 

·       WORKSHOP & MASTERCLASS: ÇAĞDAŞ KORO MÜZİĞİ

 

Dünyaca ünlü King’s Singers vokal grubunda da yer almış İngiliz koro şefi Nigel Short, Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri kapsamında 13 - 14 Nisan tarihlerinde konser, workshop ve masterclass çalışmaları ile sanatseverlerle buluşacak. Nigel Short yönetimindeki Çağdaş Koro Müziği  başlıklı workshop çalışmasında Eric Whitacre’in eserleri, masterclass’ta ise vokal tekniği üzerine çalışmalar gerçekleştirilecek. 14 Nisan Pazar, saat 20.00’de ise Rezonans grubu, Nigel Short’un şefliğinde bir konser sunacak.

 

13 Nisan 2013, Cumartesi

 

11.00 - WORKSHOP “Çağdaş Koro Müziği”- Nigel Short, koro şefi

14.00 - WORKSHOP “Çağdaş Koro Müziği”- Nigel Short, koro şefi

18.00 - MASTERCLASS  “Şan”- Nigel Short, koro şefi

 

 

14 Nisan 2013, Pazar

 

11.00 - WORKSHOP “Çağdaş Koro Müziği”- Nigel Short, koro şefi

14.00 - WORKSHOP “Çağdaş Koro Müziği”- Nigel Short, koro şefi

20.00 - KONSER - Rezonans “Çağdaş Koro Müziği ve Solistler” - Nigel Short, koro şefi

 

 

 

·       KONSER: A CAPELLA BOĞAZİÇİ

 

Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri kapsamında 16 Nisan 2013, Salı günü Akbank Sanat’ta bir konser gerçekleştirecek olan A Capella Boğaziçi, ünlü piyanist Fazıl Say'ın Paganini Jazz, Mozart alla turca ve Summertime gibi caz aranjmanları ve İstanbul'u Dinliyorum, 3 ballad, Bodrum gibi bestelerinin yanı sıra caz standartları da seslendirecek. 

 

16 Nisan 2013,  Salı

 

20.00 - KONSER - A Capella Boğaziçi

Seren Akyoldaş (Soprano),

Ezgi Arslan (Alto),

Kaan Bayır (Tenor),

Recep Gül (Bariton),

Ali Göktürk (Bas)

 

 

 

 

 

 

·       KONSER: AYDIN ESEN - RANDY ESEN

 

Derin müzikal anlayışı, detaylı ve hiçbir tür ayrımı yapmaksızın sürdürdüğü çalışmalarının yanı sıra dünyanın en ünlü isimleri ve grupları ile birlikte yaptığı çalışmalarla tanınan ünlü piyanist Aydın Esen ve en az kendisi kadar bilinen ve takdir gören caz vokali eşi Randy Esen bugüne değin edindikleri müzikal birikimlerini izleyiciler ile paylaşacaklar.

 

Kendine has bir vokal tekniği olan ve bugüne kadar bir çok genç solist yetiştirmiş Randy Esen, piyanist eşi Aydın Esen ile birlikte güzelliklerle dolu soluksuz bir konser sunacak.

 

17 Nisan 2013, Çarşamba

 

20.00 - KONSER - Aydın Esen / piyano ve tuşlu çalgılar, Randy Esen / vokal

 

 

 

·       WORKSHOP & KONSER: HUMCRUSH & SIDSEL ENDRESEN

 

Norveç deneysel caz grubu Humcrush ve Norveç’in yetiştirdiği en iyi kadın caz vokalleri arasında yer alan Sidsel Endresen’in  etkinlik kapsamında 19 Nisan 2013, Cuma günü hem workshop hem de konser ile müzik tutkunları ile bir araya gelecek. Humcrush ve Endresen kendine özgü vokal teknikleri ile hem caz hem de farklı müzik türlerini bir araya getirdikleri konserlerinde izleyenlere müthiş bir deneysel müzik ziyafeti sunacak.  

 

19 Nisan 2013, Cuma

 

17.00 - WORKSHOP

20.00 - KONSER - Humcrush & Sidsel Endresen

 

 

 

·       DANS ATÖLYESİ: PANDA VAN PROOSDIJ

 

Ses ve bedeni sentezleyen yaklaşımıyla tanınan ünlü koreograf Panda van Proosdij, Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri kapsamında 24-26 Nisan tarihlerinde düzenleyeceği dans atölyesinde deneyimlerini dans tutkunları ile paylaşacak. Etkinlikte Panda van Proosdij’in koreografini taşıyan “Ses ve Beden” ve Koro ve Koregrafi” performansı gerçekleştirilecek. Koro ve Koregrafi” performansına Rezonans’da müzikleri ile renk katacak.

 

 

Besteci Hasan Uçarsu’nun, 25 Nisan 2013, Perşembe günü  “Notalardan Ses’e Yolculuk”  isimli panel ile yer alacağı etkinlikte, 26 Nisan 2013, Cuma günü ise orkestra şefi İbrahim Yazıcı’nın katılacağı “Önce Söz Vardı” isimli söyleşi ve koro şefi Burak Onur Erdem yönetiminde Rezonans konseri gerçekleştirilecek.

 

 

 

24 Nisan 2013, Çarşamba

 

15.00 - WORKSHOP “Ses ve Beden” - Koreograf: Panda Van Proosdij

20.00 - PERFORMANS “Koro ve Koregrafi” - Koreograf: Panda Van Proosdij / Koro: Rezonans

21.00 - KONSER - “Rezonans”

 

25 Nisan 2013,  Perşembe

 

15.00 - WORKSHOP “Ses ve Beden” - Koreograf: Panda Van Proosdij

18.00 - PANEL “Notalardan Sese Yolculuk”  Hasan Uçarsu,  Burak Onur Erdem

20.00 - WORKSHOP “Ses ve Beden”- Koreograf: Panda Van Proosdij

 

26 Nisan 2013, Cuma

 

17.00 - SÖYLEŞİ - İbrahim Yazıcı “Önce Söz Vardı” 

20.00 - DANS - Panda Von Proosdij

21.00 – KONSER

Şef: Burak Onur Erdem

Koregraf: Panda van Proosdij / Rezonans Koro & Dans Grubu

 

 

 

* Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri kapsamındaki konserler ücretli olup, bilet fiyatları tam 20 TL, öğrenci 10 TL’dir.

 

Editör: TE Bilisim