5. yıl programını 6 Ekim - 16 Ekim tarihlerinde gerçekleştirecek olan 212 Photography Istanbul, kültür-sanat izleyicisini fotoğraf odağında kurgulanan farklı disiplinlerin de dahil olduğu içerikler ve İstanbul’u kapsayan programıyla ağırlamaya hazırlanıyor.

Fotoğraf sanatı üzerinden disiplinlerarası bir diyalog ortamı sunan “Şehrin Festivali” 212 Photography Istanbul, 6 - 16 Ekim 2022 tarihleri arasında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın katkılarıyla festival takipçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Sürdürülebilir bir sanat ve kültür geleneği oluşturmak üzere yola çıkan 212 Photography Istanbul, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketlerinden Kültür AŞ iş birliği ile şehri de paydaşı haline getirerek festivale dahil ediyor.

Beşinci senesinde, sergiler, atölyeler, söyleşiler, paneller, film gösterimleri ve portfolyo incelemelerinin yanı sıra yayıncılık, dans, müzik, gastronomi gibi farklı disiplinlere de programında yer veriyor. 6 – 16 Ekim tarihleri boyunca 15’e yakın mekânda 50’nin üzerinde sanatçının 500’ün üzerinde eserini sanatseverlerle buluşturacak olan festivalde, fotoğrafın yanı sıra geçen sene olduğu gibi yeni medya, video sanatı, heykel, ve daha pek çok farklı yaklaşım görülebilecek.

Festivalin bu seneki destekçileri arasında Yapı Kredi ve Jotun’un yanı sıra Hollanda Başkonsolosluğu, Norveç Büyükelçiliği, Cervantes / İspanya Başkonsolosluğu, Macar Kültür Merkezi, Institut Français Türkiye ve ABD Büyükelçiliği yer alıyor.

 

212 Photography Istanbul kamusal alanları da festivale dahil ediyor! 

212 Photography İstanbul, 5’inci yılında  İstanbul’un iki yakasına yayılan etkinlikleri ile şehrin farklı noktalarını festivale dahil etmeye devam ediyor. Ana mekanlar Akaretler Sıraevleri ve Yapı Kredi bomontiada olmak üzere festival bu yıl, Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi, Saint Benoit Kilisesi, Kale Tasarım ve Sanat Merkezi, Taksim Sanat, Institut Français, Yeldeğirmeni Sanat, ALAN Kadıköy, Evin Sanat Galerisi, ArtOn, Kalyon Kültür ve Koli Art Space gibi pek çok noktada katılımcılarla buluşacak. Bu yıl festival programı kamusal alanlarda da sergileri ile yer alacak. Festival meydanlarda düzenlenecek sergiler ile kamusal alana da yayılacak.

 

212 Photography Istanbul sergileri şekilleniyor!

 

Sergilerin yanı sıra , film gösterimleri, söyleşiler, atölyeler ve buluşmalar da 212 Photography Istanbul’da!

Farklı iş birlikleri ile İstanbul’un kültür-sanat haritasına önemli katkıları olan 212 Photography Istanbul bu yıl da MUBI Türkiye ile festivale özel bir film seçkisi sunuyor.

Ayrıca sinema salonlarından vazgeçmeyenler için Institut Français Türkiye iş birliğiyle seçilen filmler, festival özelinde gösterimde olacak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da JOTUN sponsorluğunda mimari ve fotoğrafı bir araya getiren sanatçı söyleşileri ve buluşmalar 212 Photography Istanbul takipçileriyle buluşacak. Festival, mimariyi de programına dahil ederek İstanbul’un farklı noktalarını adımlayarak gerçekleştirilecek atölyeler düzenleyecek. Ayrıca karanlık oda baskı deneyimini yaşamak isteyen, eskimeyen yöntemlerin büyüsüne inananlar için gerçekleştirilecek atölyeler de festival kapsamında yer alacak.

Bu yılın programına özel olarak “buluşmalar” başlığı altında gerçekleşecek söyleşiler ise, fotoğraf kitabı ya da  fotoğraf odağındaki yayınlar kapsamında bir araya gelecek isimlerle gerçekleşecek.

 

212 Photography Istanbul’un kapsamlı programına eklenen yenilikler 

212 Photography Istanbul’un 5. yılında, festival programının sürprizi gastronomi oluyor. Pop-up konserler, dans/performansın yanı sıra gastronominin görsel dünyasını şekillendirmek ve anlatmak için fotoğrafın rolüne odaklanan 212 Photography Istanbul, tadımlar eşliğinde gastronomi ve fotoğraf ilişkisine değiniyor ve farklı atölye çalışmalarıyla zenginleştirilecek olan bu alanda her iki dünyayı bir araya getiriyor.

 

Müjdat Gezen, 71. sanat yılını Kadıköy’de kutlayacak Müjdat Gezen, 71. sanat yılını Kadıköy’de kutlayacak

Uluslararası 212 Photography Istanbul Fotoğraf Yarışması için başvurular devam ediyor!

Her yıl alanında dikkat çeken ve ufuk açan isimlerin jürisinde yer aldığı Uluslararası 212 Uluslararası Fotoğraf Yarışması için son başvuru tarihi 16 Eylül 2022. Fotoğraf etrafındaki diyalogu çeşitlendirmeyi hedefleyen yarışma her yaştan amatör ve profesyonel fotoğrafçının katılımına açık.

Yarışmanın kazananı 5000 Euro ile ödüllendiriliyor. Türkiye’de gerçekleştirilen en kapsamlı uluslararası fotoğraf festivali olan 212 Photography Istanbul, uluslararası katılıma açık yarışması ile ulaştığı farklı seslerin ve sosyal, kültürel ve sanatsal olguların izini coğrafyadan ve önyargılardan bağımsız sürüyor.

212 Photography Istanbul ile ilgili tüm detaylara www.212photographyistanbul.com adresinden ve festival sosyal medya hesaplarından ulaşılabiliyor.

 

212 Photography Istanbul Hakkında:

212 Photography Istanbul, 2018 yılından bu yana fotoğraf ve hareketli görüntüler başta olmak üzere pek çok farklı disiplinde görsel hikâye anlatımındaki yenilikleri keşfederken, farklı coğrafyalardan yetenekleri ve farklı sesleri kültür-sanat izleyicisiyle  buluşturan yenilikçi bir platform olmayı sürdürüyor..

Editör: TE Bilisim