İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen 13. İstanbul Bienali, son iki haftasına giriyor. Kamusal bir alan yaratma ve herkese ulaşabilme amacıyla bu yıl ücretsiz olarak gerçekleştirilen 13. İstanbul Bienali sergileri, Kurban Bayramı boyunca da sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

 

“Anne, ben barbar mıyım?” başlığıyla Fulya Erdemci küratörlüğünde gerçekleştirilen 13. İstanbul Bienali, kapılarını açtığı 14 Eylül tarihinden itibaren rekor sayıda izleyici ağırladı. 5 sergi mekanında yaklaşık 215.000 ziyaretçinin gezdiği bienal, 20 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek. 13. İstanbul Bienali sergilerini henüz görmeyenler ya da sergiler kapanmadan bir kez daha gezmek isteyen sanatseverler için, bayram boyunca (bayramın ilk günü dahil) ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

 

Farklı kuşaklar ve coğrafyalardan 88 sanatçı ve sanatçı grubunun işlerinin yer aldığı 13. İstanbul Bienali sergileri, Tophane’deki Antrepo no.3, Karaköy’deki Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, İstiklal Caddesi üzerindeki ARTER ve SALT Beyoğlu ile İMÇ 5.Blok’taki 5533’te gezilebilir. 

 

Bienalin Etkinlikleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor

 

Korhan Erel ve Giray Gürkal Performansı

8 Ekim Salı, Galata Rum İlköğretim Okulu, 19.30

 

13. İstanbul Bienali sanatçılarından Maxime Hourani’nin 5533’te yer alan “Şarkılar ve Yerler Kitabı”  adlı projesi kapsamında 8 Ekim Salı günü 19.30’da Galata Rum İlköğretim Okulu’nun terasında özel bir performans gerçekleştirilecek. Türkiye’nin öncü özgür doğaçlama gruplarından Islak Köpek’in kurucularından, bilgisayar müzisyeni, doğaçlama sanatçısı ve ses tasarımcısı Korhan Erel ile gitarist, doğaçlama sanatçısı ve besteci olan Giray Gürkal’ın performansı ücretsiz olarak izlenebilir.

 

Serkan Taycan, “İki Deniz Arası”

9 Ekim Çarşamba, Galata Rum İlköğretim Okulu, 19.00

 

13. İstanbul Bienali’nde “İki Deniz Arası” projesiyle yer alan Serkan Taycan, 9 Ekim Çarşamba günü 19:00’da projesiyle ilgili bir konuşma yapacak. Serkan Taycan’ın konuşması Galata Rum İlköğretim Okulu’nun terasında gerçekleştirilecek.

 

İnci Eviner, “Ortak Eylem Aygıtı: Bir Etüt”

9 Ekim Çarşamba, Galata Rum İlköğretim Okulu, 14.30-18.30

10 Ekim Perşembe, Galata Rum İlköğretim Okulu, 15.00-18.30

 

İnci Eviner’in bienal süresince performatif araştırma ve sunumların yer aldığı “Ortak Eylem Aygıtı: Bir Etüt” projesi kapsamında, 9 Ekim Çarşamba ve 10 Ekim Perşembe günlerinde Galata Rum İlköğretim Okulu’nda sunumlar gerçekleştirilecek. Programla ilgili detaylara 13b.iksv.org adresinden ulaşılabilir.  

 

Sulukule Platformu, Söyleşi

12 Ekim Cumartesi, Galata Rum İlköğretim Okulu, 19.00

 

13. İstanbul Bienali kapsamında Sulukule Platformu etkinliklerinden “Bu Roman’ı Kim Yazdı? Geleneksel Taşıyıcı Olarak Romanlar ve Sulukule Çocuk Atölyesi’nde Eğitim” başlıklı bir söyleşi düzenleniyor. Gonca Girgin Tohumcu, Belma Kurtişoğlu, Ahmet Tohumcu ve Aykut Büyükçınar’ın katılımıyla yapılacak söyleşi
12 Ekim Cumartesi günü 19.00’da Galata Rum İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilecek.

 

13. İstanbul Bienali’ne Özel Pul

 

13. İstanbul Bienali, Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. işbirliğiyle bienale özel pul üretti. Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş.’nin, 2013 yılı Emisyon Programında yer alan 13. İstanbul Bienali pulunun tasarımı, bienalin görsel kimliğinin tasarımını yapan Hollandalı tasarım firması LAVA Amsterdam’a ait.  13. İstanbul Bienali pulu, Türkiye çapındaki tüm PTT Merkez Müdürlükleri’nden ve www.filateli.gov.tr  internet adresinden satın alınabilir.

 

Bienalde Çocuklar ve Gençler Eğitim Programları Devam Ediyor

 

İstanbul Bienali’nde İKSV ve PACE Çocuk Sanat Merkezi işbirliğinde, Koç Holding’in desteğiyle çocuklar ve gençlere yönelik eğitim programları bienal sonuna kadar devam ediyor.  Çocuklar ve gençler, eğitim programı kapsamında bu sene ilk kez bienal sanatçıları Maya Ersan ve Jaimie Robson’dan oluşan Mere Phantoms grubunun interaktif gölge enstalasyonuna da yaratıcı katkılarda bulunuyor.

 

Haftada altı gün Antrepo no.3’te gerçekleştirilen eğitim programları, 8-11, 12-14 ve 15-18 yaş grupları olmak üzere 3 farklı yaş aralığı için 25’er kişilik gruplar halinde yapılıyor. Ücretsiz olarak programa rezervasyon için: Hande Tönük (212 334 08 24, [email protected])

 

13. İstanbul Bienali’ni Rehberle Gezin 

 

13. İstanbul Bienali sergi mekânlarından Antrepo no.3, Galata Özel Rum İlköğretim Okulu ve ARTER’de her gün 11.00, 13.30, 15.00 ve 16.30 saatlerinde Koç Holding sponsorluğunda rehberli turlar gerçekleştiriliyor. Rehberli tur biletleri mekân girişlerindeki gişelerden ve Biletix satış sistemi üzerinden satın alınabilir. Rehberli turlar hakkında detaylı bilgi ve rezervasyon için [email protected] adresine e-posta gönderilmesi yeterli.

 

13. İstanbul Bienali Ziyaret Saatleri

 

Antrepo no.3, Galata Özel Rum İlköğretim Okulu ve ARTER, 10.00-19.00 saatleri arasında Pazartesi hariç her gün; 5533 ise Pazar günleri hariç her gün açık. SALT Beyoğlu, 12.00-20.00 saatleri arasında Pazartesi hariç her gün gezilebilir.

 

Önemli not: İMÇ’nin, bayram süresince, 13 Ekim - 20 Ekim tarihleri arasında kapalı olması nedeniyle 5533’teki serginin son günü 12 Ekim olarak belirlenmiştir.

 

Editör: TE Bilisim