Bir toplumun dinamiklerini anlamak istediğimizde bize, o ülkenin insanları ve günlük yaşamı hakkında hızlıca fikir verebilecek en değerli kaynaklardan biri hiç şüphesiz öykülerdir. Türk öykücülüğü ise bir yanıyla dünyanın en iyileri arasında yer alırken diğer yandan da şahsına münhasır insanlarıyla farklı bir ses olarak üretimlerine devam ediyor.

Öykü kitapları her ne kadar günümüzde popüler kitaplar arasında yer alan bir tür değilse de, türe ait eserler veren yazarlara her gün bir yenisi ekleniyor. Bu isimlerden biri olarak dikkat çeken Hüseyin Gazi Ekşioğlu, Uzak Daldaki Elma kitabından sonra şimdi de Uzaktaki Sevgili adlı ikinci öykü kitabını yayımladı.

Hüseyin Gazi Ekşioğlu sadece heryerdekitap.com üzerinden satılan yeni kitabında, gündelik hayatın içinde hepimizin aslında çok da iyi tanıdığı kahramanlarıyla, sıradan yaşamların insanı gülümseten bazen de şaşırtan detaylarını sade ve samimi bir dille anlatıyor. İçinde 16 öykünün yer aldığı kitap, her öyküde yepyeni bir kesit sunarken, her şeyin toplamında içinizde en çok şu duyguyu yaratıyor, “Bu ülkeyi seviyorum…”


Editör: TE Bilisim