YAŞAM SÜRESİNİ UZATMANIN ve KALİTELİ BİR YAŞAMIN SIRLARI, DAVID A. SINCLAIR’IN YAŞAM DÖNGÜSÜ ADLI KİTABINDA!

TIME dergisinin “Dünyanın En Etkili 100 Kişisi” listesinde yer alan David A. Sinclair’ın çığır açan kitabı Yaşam Döngüsü, Epsilon logosuyla okurlara ulaşıyor. Yaşlanmanın sebepleri ve nasıl önlenebileceği üzerine devrim yaratan bir teori sunan Sinclair’ın vizyonu, insanların uzun yıllar sağlıklı yaşadığı bir dünyanın nasıl bir yer olacağını gösteriyor. Yaşam Döngüsü, yaşam süresini uzatmanın ve her günü sağlıklı ve zinde geçirmenin nasıl mümkün olduğunu, bilimsel açıklamalara eşlik eden uygulanabilir yöntemlerle ortaya koyuyor.

Epsilon, David A. Sinclair’in Matthew D. LaPlante ile birlikte kaleme aldığı Yaşam Döngüsü’nü Dr. Cenk Tezcan’ın özenli çevirisiyle okurla buluşturuyor.

Biliminsanları yıllarca yaşlanmanın sebeplerini aradı ve sonunda kimsenin yaşlılıktan ölmediği fikrine ulaştılar. Bu düşünceye göre insanlar yaşa bağlı hastalıklardan ölürler. Çünkü yaşlanma ve ölüm kaçınılmaz sondur. Peki, bu gerçekten doğru mu? Yaşlanma hakkında bildiğimiz her şey yanlış olabilir mi? Yaşlılık aslında bir hastalık mı? Yaşlanmanın tedavisi mümkün mü?

Genetik ve yaşlanma konusunda dünyanın önde gelen otoritelerinden biri olan ve hayatını insanların daha uzun, daha sağlıklı ve hastalıksız yaşamalarını sağlamaya adayan David A. Sinclair, Yaşam Döngüsü’nde tüm bu sorulara açıklık getiriyor. Sinclair’in Harvard Tıp Fakültesi’ndeki laboratuvarında yaptığı onlarca araştırma, yaşlanmanın aslında tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu ortaya koyuyor. Genetik yapımızda var olan ve yaşamda karşılaştığımız zorluklara hücrelerimizin içinde karşı koyan bir hayatta kalma devresi, işleyişinde zamanla ortaya çıkan bozulmalarla bizi yaşlandırıyor. Ancak bu bozulmaları tersine çevirmek ve sadece yaşam süremizi değil, sağlıklı geçirdiğimiz yılların sayısını artırmak da mümkün.

Tıbbi çalışmaların ön saflarında yer alan araştırmacıların keşfettiği en son bulgulardan yararlanan David A. Sinclair, şaşırtıcı ve çok basit yöntemler paylaşarak daha uzun bir yaşam için genetik saati tersine çevirmenin bilimsel kanıtlara dayanan yol haritasını okurlarının önüne seriyor.

David A. Sinclair ve Matthew D. LaPlante imzalı Yaşam Döngüsü, Epsilon logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde!

DAVID A. SINCLAIR HAKKINDA

David A. Sinclair, AO, dünyanın en ünlü biliminsanla­rından ve girişimcilerinden biridir ve en çok neden yaşlan­dığımız ve bunu nasıl tersine çevireceğimiz ile ilgili yaptığı çalışmalarla tanınır. Harvard Tıp Fakültesi Blavatnik Ens­titüsü’nde genetik alanında kadrolu profesör; Harvard’daki Paul F. Glenn Yaşlanma Biyolojisi Araştırmaları Merke­zi’nin eşyöneticisi; UNSW Yaşlanma Laboratuvarı Başka­nı ve eğitimcisi; Sidney Üniversitesi’nde fahri profesördür. Çalışmaları ile basılı medyada, televizyonda, internette ve podcast’lerde düzenli olarak yer alır. Sirtuin genleri, resve­ratrol ve NAD öncülleri gibi yaşlanmayı geciktiren genler ve küçük moleküller üzerindeki çalışmaları ile ünlenmiştir. 170’in üzerinde bilimsel makale yayınlayan Sinclair, elliden fazla patentli ürünün ortak mucidi ve yaşlanma, aşılar, diya­bet, doğurganlık, kanser ve biyolojik savunma alanlarında çalışan on dört biyoteknoloji şirketinin kurucu ortağıdır. Ayrıca Aging bilimsel dergisinin eş-şef editörüdür. Ulusal savunma kurumları ve NASA ile çalışmaktadır. Avustral­ya’nın önde gelen kırk beş yaş altı bilim insanlarından biri seçilmiş, Avustralya Tıbbi Araştırmalar Madalyası ve NIH Direktörü Öncü Ödülü’ne layık görülmüş, TIME dergisinin 2014’te “Dünyanın En Etkili 100 Kişisi” listesinde ve 2018’de “Sağlık Dünyasının En Etkili 50 Kişisi” listesinde yer almış, bunlar gibi otuz beş şeref payesi ve ödül almıştır. 2018’de tıp ve ulusal güvenlik alanlarındaki çalışmaları nedeniyle Avustralya Şövalye Nişanı sahibi olmuştur.

Çocuklar İçin Tiyatro Oyunları atölyesi... Çocuklar İçin Tiyatro Oyunları atölyesi...

 

MATTHEW D. LAPLANTE HAKKINDA

Utah Eyalet Üniversitesi’nde, metin yazarlığı bölümünde doktor öğretim üyesidir. Gaze­tecilik, radyo programcılığı ve yazarlığı kapsayan iş hayatı­nın detayları www.mdlaplantee.com adresinde bulunabilir.

  
Editör: TE Bilisim