ERİL, DİŞİL VE ÖTEKİLER ERİL, DİŞİL VE ÖTEKİLER
Her gün olduğu gibi bu sabah da akrebi, yelkovanı, zamanı ve önemi olmayan saatlerinin zili çalınca yataktan kendilerini sökerek kalktılar. Ayaklarını soğuk, yılanımsı terliklere sokarak uzun süredir kimsenin tatlı tatlı süzmediği suratsız suratlarını aynanın önüne koyup, çirkin dişlerini fırçaladılar. Hepsine birer vahşi batı hüznü boca eden enine çizgili Daltonumsu pijamaları düzgünce katlayıp dolaba koydular ve onlara birer nikâh töreni sıkıntısı iğneleyen gri takımlarının içini etleriyle, etleri tutan kemikleriyle doldurup çölün ortasında rüyaların yazıldığı yere doğru süresi belirsiz bir otobüs yolculuğuna çıktılar. Evet, onlar birer rüya yazıcısıydı ve Dünya gezegenindeki insanların rüyalarını yazıyordu…

Cam bir levha üzerine durmadan rüya yazan rüya yazıcılarının kimi işinden çok memnunken kimi bambaşka heyecanlara atılmaktan çekinmiyor. Sonuçta yazıcıların da bir zamanlar duyguları vardı! O duygular uğruna kendini ateşe atan yazıcıların rüya ile gerçek arasında kalan zihinlerine eşlik etmek, rüya yazıcılarını yakından tanımak ve yepyeni bir evrene adım atmak için sayfaları çevirmeye başlayın!

Küsurat Yayınları etiketiyle okuyucusuyla buluşan Rüyaların Yazıldığı Yer, gri takım elbiseleri içindeki birbirinden orijinal karakterlere sahip, “Gelgelelim,” kelimesini yerli yersiz kullanan rüya yazıcılarının evrenine doğru bir maceranın kapılarını aralıyor.

Yazma serüvenine televizyon dizisi senaryolarıyla başlayan Hürer Ebeoğlu’ndan sıradışı bir roman, Rüyaların Yazıldığı Yer raflarda!
 
 “Bazen bir anlığına kendi bilinçaltınızın içine düşersiniz ya, uzay gibi soğuk ve siyahtır orası; bir çatırdama, uğuldama duyarsınız, dünyanın dönerken çıkardığı gıcırtıdır belki de duyduğunuz, o sonsuz boşluk içinde zihniniz daha berrak hale gelir.”
 
“Yaşam, içinde siyahla beyazı barındırdığı için güzel ve eşsiz. Sen siyahı yaşadın. Beyaz da var.”
 
Kalemini daha önce adını bile duymadığımız bir evrene çeviren Hürer Ebeoğlu, Rüyaların Yazıldığı Yer ile absürd mizahın engin sularında sıradışı, biraz da mantıkdışı bir maceraya demir atıyor. 

Yazar Hakkında: 28 Mayıs 1981’de İzmit’te doğdu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema-TV Bölümü’nde okudu. Hanımın Çiftliği, Dila Hanım, Tövbeler Tövbesi, Kaçak gibi televizyon dizilerinin senaryosunu yazdı. İlk romanı Kulağakaçan Böceği 2017 yılında yayımlandı. 2018 Gio Öykü Ödülleri’nde başarı ödülü kazandı. Öyküleri Varlık Dergisi’nde yayımlandı.
Editör: TE Bilisim