Sanatçı İnci Eviner ve kendisinin açık çağrıyla davet ettiği kırk katılımcının, 13. İstanbul Bienali kapsamında Galata Rum Okulu'nda gerçekleştirilen performatif araştırmalarından oluşan "Ortak Eylem Aygıtı: Bir Etüt"ün kitap tanıtım toplantısı ve film gösterimi 9 Mayıs Cuma akşamı 18.00’da Salon’da düzenlenecek.

Ortak Eylem Aygıtı: Bir Etüt” çalışmasının dokümantasyonu niteliğindeki, Elif Kamışlı'nın editörlüğünde ve Esen Karol'un tasarımıyla yayına hazırlanan kitap, İKSV Tasarım Mağazası ve iksvtasarim.com adresinin yanı sıra pekçok kitabevinden 25 TL üzerinden temin edilebilecek.

Ortak Eylem Aygıtı: Bir Etüt” çalışması sayesinde, farklı disiplinlerden öğrenciler bu aygıtın parçası olarak sahnede yer alırken, yaratıcı bir araştırma-üretim ilişkisi içinde pek çok kavramı eylemsel olarak deneyimleme olanağı bulmuştu. Sanatçı İnci Eviner çalışma ve kitapla ilgili “Ortak Eylem Aygıtı: Bir Etüt’ deneyimi bazılarına tek başına bir eğitim modeli olamayacak kadar ütopik gözükebilir; ama bir şeylerin değişebileceği olasılığını içinde barındırdığı ve sanatın olanakları içinde bir çeşit toplumsallığın deneyimlenmesinin önemi muhakkak. Sanatsal ifadelerin sürekli hareket halinde olduğu bu projeyle dünyada ve Türkiye'de sanat eğitiminin tartışıldığı platformlara katkıda bulunmak ve bu sorunu paylaşanlarla yeni projelerde buluşmanın da benim için önemli olduğunu düşünüyorum." dedi.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen 13. İstanbul Bienali, 14 Eylül-20 Ekim 2013 tarihleri arasında ücretsiz olarak gerçekleştirilmişti. Anne, ben barbar mıyım? başlığıyla Fulya Erdemci küratörlüğünde düzenlenen bienali, açık kaldığı 5 hafta boyunca, 5 sergi mekânında 337.429 ziyaretçi gezmişti. Farklı kuşaklar ve coğrafyalardan 88 sanatçı ve sanatçı grubunun işlerinin yer aldığı 13. İstanbul Bienali’nde Türkiye’den 11 sanatçının ve 2 sanat grubu/sivil kolektifin yanı sıra, hem Türkiye’den hem de yurtdışından sanatçıların birlikte oluşturduğu 3 ayrı sanatçı işbirliği de katılmıştı. 

Editör: TE Bilisim