15 yaşına daha yeni adım attı. Yüzlerce film ve dizi izledi, 30 aşkın kitabı altı ayda okudu. Bir yıl uğraştı, çalıştı, araştırdı ve konusu Amerika’da geçen bir polisiye yazdı. Kısa süre sonra kitapçılarda bulabileceğiniz Ecem Taş’ın yazdığı “Kiralık Yalancılar” kitabının büyük ilgi ile karşılanması bekleniyor.

 

Lise ikinci sınıf öğrencisi Ecem TAŞ’ın büyük başarısı.  Bir yıl hiç durmaksınız çalışan Ecem Taş içinde ajanların cirit attığı, gizli servis labirentlerinde geçen bir roman yazdı. Romanın konusu ise Amerika’nın New York Eyaletinde geçiyor. Ecem Taş hiç görmediği bu şehirde geçen polisiye romanı için altı ay boyunca araştırma yaptı ve 30 civarı kitap okudu.

Yazdığı “Kiralık Yalancılar” adlı kitabını anlatan Ecem Taş şunları söyledi : “ New York’un önemli ticaret merkezlerinden biri olan Manhattan’da kiralık katiller yetiştiren iki gizli örgüt arasında kalmış çok yetenekli bir suçlu Kendrick, onun peşinde sürüklenen güzel ve zeki bir FBI ajanı  Cat ve kendi bildiğini yapmaya kararlı asi bir genç kız Heaven… Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı bu şehirde, ellerini kollarını sallayarak gezinen kötü adamlardan kaçmaya çalışıyorlar” Hiç görmediği bir yeri yazma konusunda zorlandığını belirten Genç yazar bu duyguyu şöyle anlattı. Daha önce hiç görmediğim, gitmediğim bir yeri yazmak benim için hiç zor oldu. Çok sayıda yabancı film ve dizi izledim. 30’dan fazla kitap okudum. İnsan alışkanlıklarını inceledim. Günlük yaşamla ilgili bilgi edindim. Bunun yanı sıra korku filmleri, polisiye diziler, yeni teknolojiyle harmanlanmış neredeyse gerçeküstü aksiyon filmleri izledim.  Bütün bunları aklımda harmanladım ruhumda hissettim. Bütün bunlar benim için ilham kaynağı oldu. Bütün karakterlerimi bu şekilde yarattım. İzlediğim filmlerin içinde bir anlamda yeni mimikleri, hareketleri, ve rusal durumları ile yeni oyuncular yarattım. Yeni katil profilleri formatladım Kitabımda bunları okuyucularımla tanıştırıyorum. Romanımı yazarken etkilendiğim oyuncular biriside Heath Ledger. Kendisinin felsefesine hayranım.  Bu nedenle çok genç yaşta Heath Ledger kitabımı adadığım ikinci isim oldu.”

Kiralık Yalancılar kitabı Edebiyat Odası yayınlarının ilk kitabı. 224 sayfa olan kitabın editörlüğünü Gazeteci yazar Yıldırım Boran yaptı. Arka kapak fotoğrafını ise Foto Muhabiri Çağrı Kılıççı çekti. Öte yandan kapak tasarımı ise kitap kapaklarının efendisi olarak bilinen Akay Kurt tarafından yapıldı.

Tümüyle profesyonel kadronun elinden çıkan kitap 25 Temmuz günü satışa sunulacak. Bütün D&R, Nezih, Remzi gibi kitapevlerinde bulabileceğiniz “Kiralık yalancılar” ayrıca on-line olarak da başta kitapköyü.com sanal mağazası olmak üzere pek çok kitap satış sitesinde yer alacak.

Kitabın editörlüğünü üstlenen Yıldırım Boran ise kitapla ilgili olarak şunları söylüyor:  “İyi niyetle yola çıkan ancak şartların zorlaması sonucu kısa zamanda bir kiralık katile dönüşen eski ajan Ken Hector ile onu yakalamaya ant içmiş FBI ajanı genç ve güzel Cat arasında yaşanan ölüm oyunu, sonunda imkânsız bir aşka dönüşecektir. Kimi kez birbirlerini öldürme aşamasına gelen zeki ve yetenekli iki genci engelleyen tek şey vardır; aşk. Bu aşk belki de onların kaderini de belirleyecektir. Soluk soluğa okuyacağınız, her sayfasında hayrete düşeceğiniz Amerikan romanı tadında bir eser.”

 

Bu karmakarışık oyunda parçalanan aileler çıkış yolu arıyor, şehrin zengin kesimi kurbanlarına gülen yüz çizen bir katil tarafından öldürülüyor, olayı çözmeye çalışan polisler teker teker kendilerini kaptırıyor. Evden kaçan küçük kız yaşam mücadelesi veriyor ve her pis işin arkasından aynı adam çıkıyor. Şimdi herkes bir seçim yapmak zorunda.
İtaat etmek mi, savaşmak mı?
Kaçmak mı, öldürmek mi?
Yakalaması gereken suçluya aşık olan bir polisin hikayesi bu. Elinize silahı aldığınız zaman hiçbir şeyin anlamı kalmayacak. İnandığınız her şey yok olacak. Güvendiğiniz insanlar birer birer sizi arkanızdan bıçaklayacak. Onların hepsi soğukkanlı katiller, ödül için her şeyi yaparlar. Bunlara hazır mısınız?

 

Editör: TE Bilisim