BUGÜNE KADAR YAZILMIŞ EN KAPSAMLI TÜRKÇE VİSKİ KÜLTÜRÜ REHBERİ MELEKLERİN PAYI’NA GOURMAND WORLD COOKBOOK AWARDS’DAN DÜNYANIN EN İYİSİ 2021 ÖDÜLÜ!

 

Altın Örümcek Yılın En İyi Bloğu ödülünün sahibi Dr. Burkay Adalığ’ın kaleme aldığı Meleklerin Payı, uzun yıllar sonra yazılan ilk Türkçe viski kitabı olmasının yanı sıra, bugüne kadar yazılmış en kapsamlı Türkçe viski kültürü rehberi olma özelliğini taşıyor. Epsilon logosuyla okurlarla buluşan Meleklerin Payı, yemek kitaplarının Oscar’ı olarak anılan ve uluslararası gastronomi dünyasının en prestijli yarışmalarından biri olan Gourmand Cookbook Awards 2021’de, içecek kültürü kategorisinde Dünyanın En İyisi (Best in the World) unvanına hak kazandı.

GONCOURT ÖDÜLLÜ MATHIAS ÉNARD TÜRKİYE’YE GELİYOR GONCOURT ÖDÜLLÜ MATHIAS ÉNARD TÜRKİYE’YE GELİYOR

 

Viski kültürü ve distile içkiler uzmanı Dr. Burkay Adalığ’ın, ödüllü bloğuyla aynı adı taşıyan kitabı Meleklerin Payı, geçtiğimiz yıl Epsilon tarafından yayımlandı. Yazarın sadece bir içkiyi değil, bir kültürü öğrenmek için çıktığı kişisel yolculuğunu anlattığı Meleklerin Payı, Adalığ’ın tutkusu ve bilgisiyle geniş kapsamlı bir Türkçe viski referans kitabı olarak gastronomi dünyasında önemli bir yer tutuyor.

Viskinin tarihini, üretimini ve nasıl değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Meleklerin Payı, kurulduğu 1995 yılından bu yana yeme-içme dünyasının prestijli kitap ödülleri olarak kabul gören Gourmand Cookbook Awards tarafından ödüllendirildi. 80 ülke ve bölgeden kitapların katıldığı yarışmada Meleklerin Payı, içecek kültürü kategorisinde Dünyanın En İyisi 2021 unvanını kazandı. Yarışmanın ödül töreni, kasım ayında Paris’te gerçekleşecek.

Dr. Burkay Adalığ’ın Meleklerin Payı adlı kitabı, Epsilon logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde!

 

DR. BURKAY ADALIĞ HAKKINDA

Dr. Burkay Adalığ, viskiyle Ankara’da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuduğu yıllarda tanıştı. Ankara Onkoloji Hastanesi’nde Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanlığını tamamlayan Adalığ, Finans ve İşletme Yönetimi programını tamamladıktan sonra ilaç sektörüne geçiş yaptı. 18 yıl uluslararası ilaç firmalarında çeşitli düzeylerde yöneticilik yaptıktan sonra son görevi olan GSK Global Medikal Direktörlüğü’nden ayrılarak 2019 yılında tutkusu olan viski kültürüne daha fazla zaman ayırmak için kurumsal hayata veda etti.

Dr. Adalığ, 2013 yılında Türkiye’nin sadece viski kültürü üstüne yazılar içeren ilk internet sitesi olan meleklerinpayi.com’u kurdu. Kısa sürede önce Türkiye’nin, ardından dünyanın en çok ziyaret edilen viski siteleri arasına giren meleklerinpayi.com, 2016 yılında dünyanın önemli viski referans kitaplarından olan Malt Whisky Yearbook’ta listelendi. Dr. Adalığ, 2014 yılında Türkiye’nin ilk viski tadım kulüplerinden olan Maltın Günü’nü ve 10000 üyesiyle dünyanın en aktif viski forumlarından biri haline gelen Viski Tutkunları’nı kurdu. Maltın Günü, Türkiye’nin tematik tadımlar düzenleyen ve farklı konularda eğitim setleri hazırlayan ve paylaşan ilk kulübü oldu. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı World Whisky Day 2015 daveti, dünyadaki viski fuarlarının Türkiye’deki ilk benzeriydi.

2015 yılında Amerika’da Whisky Blog of the Year’a aday gösterilen ve 2016 yılında Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Yılın En İyi Kişisel Web Sitesi ödülünü alan meleklerinpayi.com, 2018 yılında dünyanın en etkili viski blogları arasında listelendi ve Dr. Burkay Adalığ tüm dünyadan seçilen 16 kişiyle birlikte Most Influential Whisky Bloggers listesine girdi. Aynı yıl Meleklerinpayi.com dünyanın en çok ziyaret edilen ilk 5 viski websitesi arasına girdi.

2019 yılında IWSC Spirit Communicator of the Year ödülünde finale kalan Dr. Burkay Adalığ İskoçya’nın en prestijli unvanlarından olan Kadeh Muhafızlığı (Keeper of the Quaich) adayıdır. Scotch Malt Whisky Society, Institute of Brewing and Distilling ve Irish Whiskey Association üyesidir.

Bugüne dek 1500’ün üstünde viski tadan, sitesi ve sosyal medya kanallarında 800’ün üstünde makale ve tadım notu paylaşan Dr. Burkay Adalığ, 2019 yılında MEPA Eğitim, Danışmanlık ve Organizasyon firmasını kurdu. Viski101, Viski201, Puro101, LTC101, LTC201 gibi eğitim modülleri ile kişi ve kurumlara özel viski, distile içkiler ve puro eğitim programları düzenlemekte ve danışmanlık yapmaktadır.  Meleklerinpayi.com un başarısını takip eden premium içki aksesuarları platformu meleklerinpayi.store 2021 Altın Örümcek En İyi Perakendecilik ve Mağazacılık ödülünü almıştır.

Burkay Adalığ 2019 yılında Meleklerin Payı: Bir Viski Macerası ve 2020 yılında İmbikten Kadehe: Distile İçkiler Dünyası kitaplarını yayımlamıştır. İskoça seyahatleri ve Rakı kültürü temalı 2 kitap üstünde araştırmaları sürmektedir.

  
Editör: TE Bilisim