Türkiye’nin önde gelen doktorlarından Nörolog Mehmet Yavuz’un uzun süredir üzerinde çalıştığı kitabı ‘Korku ve Ötesi’ raflardaki yerini aldı. Korkunun arkasında yatan ve gizli kalan sırları açığa çıkarma fikriyle ortaya çıkan kitap, okuyucularını korkunun zincirinden kurtarıp özgürleştirmeyi hedefliyor.


“Kitap, korku imparatorluğuna meydan okuyor”

Dünyada giderek yaygınlaşan kaygılı ruh halinin temelinde yatan korkuyu tanımadan onunla baş etmenin mümkün olmadığını dile getiren Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz kitabını değerlendirdi.

Korkunun biyografisi olarak özetlediği kitabında bu güçlü duygunun evrimsel görevini anlatan Mehmet Yavuz, korkuların içinden yürüyüp geçebileceğinizi ifade ediyor. Korkunun binlerce yıldır gizemini koruduğunu dile getiren Yavuz;“Korku hem toplumsal, siyasal ve sosyolojik yapıyı oluşturan hem de bireysel olarak insanı, bireyi karakterize eden güçlü bir element. Bu duygunun bu kadar etkili ve güçlü olmasının arkasında ise bilinmez oluşu geliyor. Uzmanlık alanım ve uzun yıllardır edindiğim tecrübelerim ışında yazdığım Korku ve Ötesi kitabı ile korkunun arka planını deşiyor ve onu savunmasız bırakabilmenin yollarını anlatıyorum. Bu noktada gereksiz korkuları olan ve bu korkulardan kurtulmak isteyen herkesi korkunun çıplak kaldığı bu dünyaya davet ediyorum” dedi.

Korkunun yol haritası belli, ya sizin ki?

Korku nedir ve kaç çeşit korku vardır? Korkunun altında yatan sebepler nelerdir? Korkular bulaşıcı mıdır? Korkunun bilinçaltı bağlantıları var mıdır? Korkular doğuştan mı gelir, sonradan mı öğretilir? Tüm bu soruların cevabını veren ve sır kapısını aralan kitap, korkunun yol haritasını açığa çıkarıyor.

Dr. Beyin, Beynin Sırları ve Manyetik Şifreleri sonrası üçüncü kitabıyla okuyucunun karşısına çıkan Mehmet Yavuz, Korku ve Ötesi ile bilimsel tezleri, yaşamına dair ilginç öykülerle buluşturuyor. En yeni bilimsel gelişme ve tekniklerin yanı sıra günlük yaşama dair ipuçları ve sürükleyici anılarla zenginleşen kitap, kişisel gelişim ve motivasyon anlamında önemli bir kaynak haline geliyor.

Editör: TE Bilisim