Lezzet Göçünün İzinde… Aile Mirası Reçeteler Lezzet Göçünün İzinde… Aile Mirası Reçeteler
Tarihlerini M.Ö. 660 yılında İmparator Jimmu Tenno ile başlatan Japonlara göre tarihlerini masal ya da efsane katmadan anlatmak mümkün değildir. Tarihçilerin aksine Orta Asya’dan gelen bir kavim olduklarına ve adalara Kore üzerinden indikleri gerçeğine şiddetle karşı çıkan Japonlar; dilleri Ural-Altay grubunda olmasına ve morfolojik yapılarının çok benzemesine rağmen ilk imparatorları Jimmu’nun, Güneş Tanrısı’nın sol gözünden doğduğunu kabul ederler. Kemerlerinizi bağlayın, nüfusu yaklaşık 127 milyon olan bu ilginç ülkeyi keşfe çıkıyoruz!
 
Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler
 
Universal Studios Japan: Burası Osaka’daki en büyük tema parkıdır. Universal Studios Japan, dünya üzerinde yalnızca dört adet bulunan Universal Park ve Resortu’ndan biridir ve Asya’da inşa edilen ilk Universal Tema Parkı’dır. Her biri temasını ünlü Hollywood ve Universal Studios filmlerinden alan dokuz bölgeye ayrılmış Universal Studios Japan’de The Flying Snoopy ve Moppy’s Balloon Trip gibi oyuncaklar, hem yetişkinleri hem de çocukları eğlenceye doyurur. Daha fazla macera arıyorsanız korku dolu tekne turuna çıkabilir veya The Wizarding World of Harry Potter bölümüne geçip, sihirli asanızı kaparak Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulunda büyü yapmayı öğrenebilirsiniz.
 

Bu kadar eğlence yeter, şimdi de biraz kafa dinleyelim.
 
Uminonakamichi Sahil Parkı: Bu parkta çiçek bahçelerinde yürüyebilir; oyun alanları, spor sahaları, su parkı, hayvanat bahçesi gibi yerlerde vakit geçirebilir, piknik yapmak için mükemmel olan geniş alanlarda veya çimlerde uzanabilir; nergis, lale, nemophila, güller, ortancalar, ayçiçekleri ve kozmos dahil olmak üzere parkın farklı bölgelerine ekilmiş milyonlarca çiçeği keşfedebilir, Japon kiraz çiçeklerini seyre dalarak kafanızı dinleyebilirsiniz.
 


Gezmeye Doyduysak Şimdi de Bir Şeyler Yeme Zamanı!
 
Suşi: Japonya deyince aklımıza ilk olarak elbette suşi geliyor… Suşiyi pek çok yerde bulabilsek de Japonya’da tatmak bambaşka olacaktır!
 

 
Tempura: Japon mutfağının en meşhur ve en lezzetli yemeklerinden biri olan tempura; hamura batırılmış deniz mahsulleri, sebze veya mantarların tavada kızartılmasıyla hazırlanır. Tarifinden de anlaşılacağı üzere bizim damak tadımıza da son derece uygun bir yiyecektir.


 
Japonya seyahatimiz şimdilik burada sona erse de bu ülkeye dair merak ettiğiniz şeylerin yanıtı, Japonya: Modern Bir İmparatorluğun Anatomisi kitabımızda… 
Editör: TE Bilisim