Sunday
Times’ın “Kara mizahla kurgulanmış, akıllara durgunluk veren, ustaca yazılmış bir eser” olarak tanımladığı kitapta John le Carré bu sefer okuyucuyu uluslararası kara para aklama organizasyonunun başını çektiği muazzam büyüklükteki bir entrikaya sürüklüyor.

HAİN

Ekonomik durgunluk İngiltere’yi kasıp kavururken, genç Oxford profesörü Perry ile avukat sevgilisi Gail, Karayip adalarından Antigua’ya tatile giderler. Orada tanıştıkları Rus milyarderi Dima, genç sevgilileri bir an olsun yalnız bırakmaz ve onları kendi peşinden Paris’e, İsviçre’ye, Londra’nın karanlık sokaklarına, içinden çıkılması imkânsız bir bilmecenin içine sürükler.

Hain’de, yaşadığımız dünyada gerçek otoriteyi devletlerin mi yoksa bir avuç oligarkın mı elinde tuttuğu sorusunun en açık yanıtını bulacaksınız.

Yazar Hakkında

Gerçek adı David John Moore Cornwell olan John le Carré 1931 yılında Poole, Dorset’ta doğmuştur. Sherborne Koleji’ni bitiren Le Carré Bern Üniversitesi’nde eğitimini sürdürmüştür. Modern Diller Bölümü’nü birincilikle bitirmiştir. 1959-1964 yılları arasında İngiliz Dışişleri Bakanlığı’nda çalışmış ve Bonn’da İngiliz Büyükelçiliği’nde görev almıştır. 1961 yılında ilk romanını yazmış ve bugüne dek 18 kitabı yayımlanmıştır.

Eserleri James Tait Black, The Malaperte ve Nikos Kazancakis ödüllerini kazanmıştır. Romanlarının yedisi sinema filmi, üçü de televizyon dizisi olmuştur.

Editör: TE Bilisim