Mary Poppins Serisi’ni Türkiye’de yayımlayan Kelime Yayınları; filmde Walt Disney’in, romanlarını filmleştirmek için ikna etmeye çalıştığı yazar P.L Travers’ı ve onun sıradışı karakteri Mary Poppins’i kitaplarda keşfetme fırsatı sunuyor...

Yıllarca, romanlarının sinemaya uyarlanmasına itiraz eden ve bu duruşu ile Mr. Banks filmine konu olan P.L Travers’ın Mary Poppins kitapları, bu fantastik dadıyı kitaplardan takip eden çocuk ve yetişkin tüm hayran kitlesi için yayımlanmaya devam ediyor.
Çocuk edebiyatının klasikleri arasında yer alan Mary Poppins’in, büyülü, eğlenceli ve olağandışı tüm maceraları, dizinin Mary Poppins: Gökten İnen Dadı, Mary Poppins Geri Dönüyor, Mary Poppins Kapıyı Açıyor, Mary Poppins Kiraz Ağacı Sokağında ve Mary Poppins Parkta başlıklı kitaplarında Türkiye’deki okuyucuyla buluşuyor.


Kelime Yayınları hakkında: Yayın hayatına 2006’da başlayan Kelime Yayınları, her geçen yıl genişleyen yelpazesiyle çocuk ve gençlik edebiyatı alanında bugüne dek 160’tan fazla kitap yayımladı. Farklı yaşlardaki çocuk ve genç okur gruplarının gereksinimlerini karşılamayı amaçlayan ve bu doğrultuda “Eğlenceli İlkokuma Kitapları”ndan “Çocuk Edebiyatı”na, “Çocuklar İçin Sanat Kitapları”ndan “İlkgençlik Kitapları”na, antolojilerden eğlenceli ve heyecanlı serüven kitaplarına çeşitli diziler yayımlayan Kelime Yayınları, çocuk ve gençlik edebiyatı alanında dünyadan ve Türkiye’den usta yazar ve deneyimli çevirmenlerle çalışırken, yeni seslere, yeni kalemlere de kapılarını açık tutuyor. 
Editör: TE Bilisim