İSTANBUL - ABDULLAH KOÇOĞLU - Geçmişle gelecek arasında köprü kuran "The AGE of the CAVEMAN" çizgi roman serisi, dünya ülkelerinde satışa sunuldu!

Dünyanın en ünlü çizerleri arasında yer alan Tayyar ÖZKAN ile hayat bulan CAVEMAN karakteri, yeni yüzüyle dünya okurlarıyla buluştu.

1986 yılından bu yana birçok ülkede satışı devam eden CAVEMAN serisi, bu kez gelecekle geçmiş arasında üstün çizgisel anlatım gücüyle bütünleşik ilginç bir köprü kuruyor.

İngiltere’nin en şöhretli yayınevi ile anlaştı

Özkan, Türkiye’nin sanatsal platformdaki atılımı adına gurur kaynağı olan yeni CAVEMAN serisi "The AGE of the CAVEMAN" için, Spiderman, Batman gibi ünlü çizgi roman ve sinema karakterlerin çizerlerinin kitaplarını basan ve dünya ülkelerine dağıtımını gerçekleştiren İngiltere’nin en ünlü yayınevi ‘Markosia Enterprises’ ile anlaştı.

Robotik ilk insan ‘Caveman’

Kitabin ilk yarısı seçilmiş klasik CAVEMAN hikayelerinden oluşurken sonlara doğru "Pin-Up' cizimlerin yanı sıra 'The AGE' öyküleri ile devam ediyor. 

Bilinenin aksine CAVEMAN hikayelerine ters köşe yapan kitap, gelecekte başlayıp geçmişte biten öykülerden oluşuyor. Eserde verilmek istenen ana mesaj ise gelecekte ne yapıyor isek geçmişten izler taşıdığını ima ediyor.

Sürpriz gelişmelerin yaşandığı kitabın ilerleyen sayfalarında ise CAVEMAN, Siborg’lar tarafından donmuş halde bulunduğu buzların altından kurtarılarak hayata döndürülüyor. Ancak yeni yaşamına daha robotik ve teknolojik donanımsal özelliklere sahip halde “merhaba” diyor.

Kronolojide geçiş niteliği de taşıyan eser, sadece Türkiye için değil dünya sanat akımları adına da önemli bir gelişim olarak görülüyor.

Tamamı İngilizce dilinde 150 sayfa olarak basılan serinin ilk kitabı için, markosia.com üzerinden detaylı bilgi edinebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim