Ailesi Balkan kökenli yazar Zerrin Dağcı ilk kitabı Balkanlardan Anadolu'ya Evvel Zaman Hikayeleri ile yakın tarihimize samimi bir dille ayna tutuyor. 1800lü yılların sonundan itibaren Osmanlı toprakları içinde göç etmek zorunda kalan bir ailenin yaşadıklarını, ailenin çeşitli fertlerinin gözünden anlatan Zerrin Dağcı kitabında, geçmişten bugüne sosyal ve politik olarak karışık bir coğrafya olan Balkanlarda dengeleri değiştiren gerçek olaylara yer veriyor.
 
Destek Yayınlarından çıkan ilk kitabı Balkanlardan Anadoluya Evvel Zaman Hikayeleri için kendi ailesinden yola çıkan Zerrin Dağcı, kitabında 1900lü yılların başlangıcında değişen dünya dengeleri arasında var olma mücadelesi veren bir ailenin öyküsünü anlatıyor. Bir kısmı göçle bir kısma tayinle yer değiştiren ailesinin Şumnu, Lofça, İştip ve Selanikteki duraklarına bir tarihçi ve bir edebiyatçının gözüyle yaklaşan Zerrin Dağcı, aile büyüklerinden dinlediği hikayeleri sözlü tarihimizin önemli bir parçası olarak gördüğü için bu kitabı yazmaya karar verdiğini belirtiyor.
 

YAZAR HAKKINDA:

Zerrin Dağcı Balkan kökenli bir ailenin Boyabat/ Sinop'ta doğan ve bu ilçede anneannesi ve dedesi tarafından büyütülmüş kızıdır.
Altı yaşında anne ve babasının yanına Ankaraya taşınan Zerrin Dağcı TED Ankara Koleji'nin ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Farklı tarihlerde beş kıtada yaşayan Zerrin Dağcı, 2010 yılında "Ermeni Sorununa Türkiye'deki Siyasi Partilerin Bakışı" konulu yüksek lisans tezini verdi. Bir yıldır bir internet gazetesine (
www.medyahanesi.com) "Zerrin Yolda" başlığıyla seyahat yazıları yazan ve bir kız çocuk annesi olan Zerrin Dağcı, halen Ankara Üniversitesinin düşünce kuruluşunda (Avrupa Toplulukları Araştırma Merkezi) İngilizce olarak "Avrupa Birliğinde Güncel Gelişmeler" başlıklı seminerler gerçekleştirmektedir.
 
Editör: TE Bilisim