Etkinliğin merkezinde sanatçının Kült Neşriyat tarafından yayınlanan Ziggurat Terbiyecisi başlıklı öykü kitabının ilk kez bu sergi/lansman vasıtasıyla okuru/izleyicisiyle iletişime geçmesi yer alıyor. 

 
Sergi sanatçının Ziggurat Terbiyecisi kitabının içinde adı konmamış bir üçüncü bölüm olarak yer vermek istediği, fakat kitaba da yansımayan "Gece Beliren Mahlukatlar" adını verdiği düş evrenini sık sık ziyaret eden yaratıkları resmettiği yapıtlardan oluşuyor. 

Kolaj, asamblaj, performans, sokağın sanatı, şiir, kolektif projeler gibi farklı alanlarda yaptığı üretimlerle gündeme gelen Arslan, ilk kez bu sergi ile uzun zamandır ürettiği "canavarları" izleyici karşısına çıkaracak. 

HAYAKA ARTI’da yer alacak sergi içinde bir oda da sanatçının içinde olduğu yeraltı bilimkurgu duyarlılığını temsil eden Cyberpunk kavramından yola çıkan, ses-gürültü- performans ve görsel bir bütüncül düş evrenden oluşan Robotik Hayaller’e ayrılıyor. 2013 yılı sonlarında "3-33" başlıklı kaset projesini yayınlayan Robotik Hayaller, son olarak Demonation Festivali kapsamında 4 Ocak tarihinde sanatçı Komet ile beraber "Dış Uzay Bağlantısı" başlıklı performansları ile Babylon sahnesine konuk oldular. www.facebook.com/Robotik.Hayaller 

Bu etkinlikler kapsamında Derya Yücel'in moderatör, Rafet Arslan ve Ebru Yetişkin'in konuşmacı olarak yer alacağı bir panel/konuşma gerçekleştirilecek. 25 Ocak/Cumartesi günü saat 18.00'de HAYAKA ARTI'da gerçekleşecek konuşmada Ziggurat Terbiyecisi kitabı, Babil Kitaplığı seri sergileri ve sanatçının düş evreni masaya yatırılacak. 

Ve Rafet Arslan'nın "Babil Kitaplığı" seri sergilerinin ikinci ayağını oluşturan "Ardışık Totemler ve Diğer Hikayeler" ise 25 Ocak-22 Şubat 2014 tarihinde Galeri G-Art/Galleryrooms Kumbaracı’da izleyici karşısına çıkıyor.

Moderatör: Derya Yücel
Konuşmacılar: Rafet Arslan ve Ebru Yetişkin
Editör: TE Bilisim