Kısa filmlerinin yanı sıra 'Gitme Baba' isimli uzun metraj filmde de görüntü yönetmenliğini üstlenen Ömer Halit Halifeoğlu, Bahçeşehir Üniversitesi Sinema Bölümü'ndeki yüksek eğitimini tamamlamanın ardından yazım alanındaki yeteneğini de göstermek üzere yola çıktı. 

Türk sinema tarihinde üniversite öğrencileri tarafından yapılmış ilk uzun metrajlı vizyon filmi olan ve Türk sinema tarihinin ilk distopya (karamsar gelecek) özelliği taşıyan filmi 'Tutturamayanlar'da da görüntü yönetmenliğini üstlenen Halifeoğlu'nun edebiyat alandaki ilk çalışması olan 'ANAERKİL', günümüz yaşamına farklı bir bakış olarak kitapçılarda...

ANAERKİL'DEN BİR BÖLÜM

Söz verdiğim gibi; genç, yeni ve yakışıklı beyler huzurunuzda. Bakalım onları kimler en çok istiyor. Unutmayın ki verilen kredilerin yüzde onu fakirlere destek fonuna harcanacaktır. O yüzden pamuk elleriniz kredi çiplerinize. Sahiplendirme başlasın.

Büyük bir alkış koptu ve ışıklar karardı. Kristal zincirler, bizi herkesin görebileceği bir biçimde, kafeslerimizi 4-5 metre kadar yukarıya çekti. Devan Hanım, değerli taşlarla süslü çekici kürsüye birkaç kez vurdu. Sesler azaldı. Kafeslerden biri güçlü bir spot ışığıyla aydınlandı. Kafesteki uzun boylu ve yakışıklı erkek gülümseyerek kalabalığı selamladı.

Anaerkil 

Ömer Halit Halifeoğlu 

Sokak Kitapları Yayıncılık

Basım Tarihi: 2014-3

360 Sayfa

Dili: Türkçe Barkod: 9786051482941 
Editör: TE Bilisim