Okan Üniversitesi Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması ödül töreni Pera Müzesi’nde

“Okan Üniversitesi Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması”nın altıncısı, ödüllerini dağıtmaya hazırlanıyor. Ödül Töreni 28 Nisan 2016 Çarşamba günü Pera Müzesi’nde yapılacak.

Altıncısı gerçekleştirilen “Okan Üniversitesi Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması”, ödüllerini dağıtmaya hazırlanıyor. Üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi’nin düzenlediği yarışmanın ödül töreni bu yıl Pera Müzesi’nin  ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Okan Üniversitesi, Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması aracılığıyla, sinema eğitimi alan ya da sinemaya gönül vermiş üniversiteli gençlere, ürettikleri filmlerle kendilerini ifade edebilecekleri bir alan yaratmayı, üretimlerini paylaşmalarına olanak sağlamayı ve ödül alan filmleri desteklemeyi amaçlıyor. Yarışma ayrıca, geleceğin sinemasının yönetmenlerinin yetişmesine ve keşfedilmesine de ön ayak olmayı hedefliyor.

Bu yıl da “Belgesel“ ve “Kurmaca” alanlarında olmak üzere iki ayrı kategoride yapılan yarışmanın ödülleri Pera Müzesi’nde 28 Nisan 2016 Perşembe günü gerçekleştirilecek törenle sahiplerine verilecek.

Yarışmaya başvuran filmler, ön jürinin seçiminden sonra yönetmen, sinema yazarı, oyuncu ve akademisyenlerden oluşan asıl jüri tarafından değerlendirildi. Bu yıl “Kurmaca” alanındaki jüri üyeleri oyuncu Ahu Türkpençe, akademisyen, sinema yazarı ve Okan Üniversitesi GSF STV Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat Tırpan, sanat yönetmeni Natali Yeres, sinema yazarı Cüneyt Cebenoyan ve yönetmen Tolga Karaçelik’ten oluşurken; “Belgesel” alanında yarışmaya katılan filmleri ise yönetmen Handan Öztürk, akademisyen, sinema yazarı ve Okan Üniversitesi GSF Dekanı Prof. Dr. Bülent Vardar, yönetmen Müjgan Taner, yönetmen ve görüntü yönetmeni Turan Yavuz ve yönetmen Gürcan Keltek değerlendirdi.

Pera Müzesi’nde 28 Nisan 2016 Perşembe günü saat 18.00’da gerçekleştirilecek ödül töreni öncesinde, Meryem Yavuz’un katılımıyla “Kısa Filmde Görüntü Yönetmenliği” workshop’u, Yamaç Okur’un moderatörlüğünde “Türkiye’de Kısa Filmin Üretim Sorunları” paneli yapılacak.

Panelde yer alacak konuşmacılar arasında ülkemiz kısa film alanının son yıllardaki önemli isimleri olarak dikkat çeken Gökçe Pehlivanoğlu, Orhan İnce, Yoel Meranda ve yönetmen ve Akbank Kısa Film yarışması Direktörü Selim Evci var. Workshop saat 11:00’de, panel ise saat 15:00’te başlayacak.

Editör: TE Bilisim