Köprüde Buluşmalar’ın 2017 yılında İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteği ile başlattığı, bu yıl 4. kez düzenlenecek ve 15 -24 Ekim tarihleri arasında Asteros Film desteği ile gerçekleşecek Kısa Film Atölyesi’ne başvurular başladı.

Kısa filmlerin sinema sektöründeki önemine dikkat çekmeyi ve uluslararası seviyede yapımların artmasına katkıda bulunmayı amaçlayan atölye için son başvuru tarihi 16 Eylül, Pazartesi!

Başvurular arasından seçilecek 5 kısa film projesinin yazar, yönetmen ve yapımcıları projelerini sinema sektöründen deneyimli yönetmen, yazar ve yapımcılar ile grup çalışması formatında çalışarak projelerini geliştirecekler. Ayrıca görüntü yönetmeni, sanat yönetmeni, cast direktörü, yönetmen asistanı ve yapım amiri ile yapılacak derslerde yapım sürecine hazırlanacaklar.

Atölyenin sonunda ekipler yapımcı – yönetmen çalışması disiplinini geliştirmiş ve eğitmenler ile birlikte projelerinin profesyonel sunum dosyasını hazırlamış olacaklar.

Şimdiye kadar atölyeye katılan filmlerden Aylin (Ozan Yoleri), Bugün Ölmek İstemiyorum (Onur Sefer) ve Manzara (Büşra Atamer Balkan) çekimlerini tamamladı. Aylin filmi dünya prömiyerini Palm Springs Uluslararası Film Festivali’nde yaparken, yönetmenliğini Deniz Göktaş’ın üstleneceği Tatilin İlk Günü projesi de Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklendi.

Atölye sonunda katılımcılara sertifika verilecektir.

Başvuru için ayrıntılı bilgiye linkten ulaşabilirsiniz: https://film.iksv.org/tr/atolyeler-ve-fon/kisa-film-atolyesi

Editör: TE Bilisim