Araştırmacı yazar İlknur Bektaş’tan kısa film senaryosu...

Mum Sönmedi bu bir filmin ve ülkemizde Alevilere atılan bir iftiranın anahtar cümlesi.  Senarist Yazar İlknur Bektaş bu konuda canı yanan bir arkadaşının intihar etmesini hiç unutamamış ve bu filmi ona vefa borcunu ödemek için yazdığını gözleri dolarak anlattı.   

Yazdığı “Saçları Süpürge Bedeni Sömürge” adlı kitabı ile kadınların yaşanmış gerçek şiddet hikâyelerini kaleme aldığı ödüllü kitabı sonrasında “Yemekteyiz Geyikteyiz” adlı televizyonlardaki yemek programlarının gerçek Türk ailesini anlatmadığını, bunların afakîliğini anlattığı ödüllü bir tiyatro oyunu yazmış, Haldun Dormen de oynanmıştı.

Daha sonra 4.5 sene gibi bir süre tarihin tozlu raflarında kalmasına kendi deyimi ile izin vermediği Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Başbakanlık Arşivlerinde yaptığı araştırmalar ile Timaş Yayınlarından yayınlanan çok satanlar listesine girmiş “Milli Mücadelede Bir Kadın Üsteğmen Kara Fatma” adlı kitabı ile tüm yurtta ve dünyada ses getiren başarılı bir araştırma kitabını kaleme almıştı.

Araştırmacı Yazar İlknur Bektaş çok ses getirecek yeni kitabı hakkında şu anda elinde bitmiş olan çok yakın zamanda okurları ile buluşturacağı Milli Mücadelenin adı sanı unutulan, az bilinen veya hiç bilinmeyen kahraman kadınları, gerçek hikâyeleri ve il envanterlerini hazırladığının müjdesini verdi.  

**************

 

Film hakkında: Filmde Alevilere atılan 'Mum söndü' iftirası işleniyor. Ulusal ve uluslararası film festivallerinde yarışacak filmin şimdiden çok ses ve ödül getireceği konuşuluyor.

Yönetmenliğini 2012 yılında 'Mahkumiyet' isimli kısa filmle RTGD (Medya Oscarları) ödülüne layık görülen Serdar Yıldırım yaptığı, Senaryosunu İlknur Bektaş'ın yazdığı filmin başrollerinde Halil Ergün, Alper Kut, Nilgün Kasapbaşoğlu, Nalan Örgüt yer aldı.

 

MUM SÖNMEDİ

 

Oyuncular: Halil Ergün, Alper Kut, Nilgün Kasapbaşoğlu, Nalan Örgüt , Pınar Ünsal, Erol Gedik, Özge Dolay, Meltem Uçal, Yeşim Aksu

Yapımcı: Salih Aksu

Senarist: İlknur Bektaş

Görüntü Yönetmeni: Tarık Erkan

Yönetmen: Serdar Yıldırım

Editör: TE Bilisim