1890-1910 yılları İstanbul sokak kültürüyle fütüristik teknolojiyi harmanladığı, retrofütüristik bir evrende geçen hikayeleriyle Ottopunk kavramını yaratan senarist ve yazar Erim Şişman’ın ilk kısa filmi ‘Rosto’, festivallerde ödül yağmuruna tutuldu.

Yazarın ilk yönetmenlik denemesi olan kısa filmi "Rosto", Cannes Shorts, Top Shorts, Rome Outcast Independent Film Award, Tokyo International Short Film Festival, Vienna Indie Short Film Festival başta olmak üzere birçok uluslararası film festivalinden ödülle döndü.


Yazdığı kitaplar arasında dört dile çevrilerek çok satanlar listesine giren İngiltere, Almanya, Romanya ve Polonya'da yayınlanan, kurbanlarından heykeller yapan taksidermist bir katilin perspektifinden toplumun eleştirildiği ilk kitabı Zürafa Tozu, sıradan bir beyaz yakalının geçmişi ve geleceği şimdiki zamanda deneyimleyerek evreni keşfetme sürecini anlattığı Fomenta adlı romanı ve 2020 yılının "En İyi Yerli Bilim Kurgu Kitabı" seçilen Ottomania bulunuyor.

Salt Galata'da Gösterim ve Söyleşi: Genç Sinema Salt Galata'da Gösterim ve Söyleşi: Genç Sinema

Erim Şişman tarafından yazılan, Neslihan Yeşilyurt’un yönetmen koltuğunda oturduğu, Şevval Sam ve Tarık Emir Tekin’in başrolü paylaştığı “Rental Mom” isimli film de Ottopunk evreninde geçen ilk kısa film olma özelliğini taşıyor.

Halen Blu Tv’de izleyebileceğiniz ‘ROSTO’, dünyanın yeni yeni tanışmaya başladığı “quantum-fiction” janrında yapılmış, sembolik üslupla, çift yarık deneyinin tekinsiz bir perspektiften yorumlandığı bir korku filmidir.

Filmin aldığı ödüller ve adaylıklar;

Cannes Shorts: “Best First Time Filmmaker” Official Selection

Top Shorts: Best Horror

Rome Outcast Independent Film Award: Finalist

Tokyo International Short Film Festival: Finalist

Phoenix Shorts: Semi-Finalist

Vienna Indie Short Film Festival: Semi – Finalist

https://www.blutv.com/filmler/yerli/rosto/?utm_source=share&utm_medium=ios&utm_campaign=share 
Editör: TE Bilisim