AKBANK 10. KISA FİLM FESTİVALİ JÜRİ ÜYELERİ BELLİ OLDU

Türkiye’de kısa film alanında etkin bir platform oluşturan ve bu yıl 10 – 20 Mart 2014 tarihleri arasında onuncusu gerçekleştirilecek olan Akbank Kısa Film Festivali’nin jüri üyeleri belli oldu.

 

Yeni fikirleri desteklemeyi, genç sinemacılara kendilerini gösterme olanağı ve kısa film kültürüne katkı sağlamayı amaçlayan, Akbank 10. Kısa Film Festivali’nin “ÖN ELEME JÜRİSİ”nde; Yönetmen Mehmet Güleryüz, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Ayşegül Selenga Taşkent  ve Yönetmen Selim Evci  yer alıyor.

 

Festival’in  “KURMACA” kategorisi jüri üyeleri, yönetmen Reis Çelik, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Gürgen, Yönetmen İlksen Başarır, Yapımcı Serkan Çakarer ve Akbank Sanat Müdürü Derya  Bigalı’dan; “BELGESEL” kategorisi jüri üyeleri ise Yönetmen Savaş Güvezne, Belgesel Sinemacı ve Yapım Yönetmeni Nalan Sakızlı, Oyuncu Serkan Ercan, Ressam Su Yücel ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’dan oluşuyor.

 

“CANLANDIRMA” kategorisi jüri üyeleri ise; Ressam Meral Erez, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Güven Çatak, Yönetmen Mehmet Kurtuluş, Tasarımcı Emre Senan ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı.

 

Jüri kurulları tarafından KURMACA, “BELGESEL” VE “CANLANDIRMA” kategorisi olmak üzere üç farklı kategoride belirlenecek festivalin en iyi filmleri 20 Mart 2014, Perşembe günü düzenlenecek ödül gecesinde açıklanacak ve Akbank Sanat tarafından 8.000 TL ile ödüllendirilecek. Ayrıca yarışmaya katılan tüm filmler, “Festival Kısaları” bölümünde izleyicilerle buluşacak.

 

Akbank 10. Kısa Film Festivali yarışması ile ilgili  detaylı bilgi için www.akbankkisafilm.com ve www.akbanksanat.com adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim