big bang ve berisi Gaziantep’te kısa film üretimine katkı sağlamak, kısa film ilgililerini bir araya getirerek yeni üretimlere vesile olmak ve izleyicileri kısa filmle tanıştırma arzusuyla 2016 yılında çıktığımız yolculuğumuzda 3.Antep Kısa Film Festivali 11-13 Kasım 2022 tarihlerinde Gaziantep Forum AVM Paribu Cineverse sinema salonlarında gerçekleşecek.

4.ANTEP KISA FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR 4.ANTEP KISA FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

Bu yıl kısa film üretimine doğrudan katkı sağlamak için Ocak ayından bu yana “Yönetmenlik Üzerine” atölyelerinde 4 aya yayılan bir zamanla 16 kez katılımcılarımızla buluştuk. Bu eğitimi temel alan Kısa Film Yapım Eğitimini Filmada Prodüksiyon ortaklığıyla gerçekleştirdik. Bu programda Antep’te yaşayan 22 kişiye, sinema profesyonellerinden Armağan Lale yapımcılık, Ceylan Özgün Özçelik yönetmenlik, Selda Taşkın kurgu ve Tunç Şahin senaryo yazma üzerine eğitimler verdi.


Bu yıl 163'ü belgesel 601 kısa film başvurusu aldık. big bang ve berisi yönetim kurulundan oluşan 3 kişilik bir ön eleme jürisi ile finalist filmleri belirledik. Mümkün olan en fazla sayıda filmin izleyiciyle sinema salonunda buluşması için şartlarımızı zorladık. Toplamda 22 kısa filmi yarışma bölümüne, 18 filmi de gösterim seçkimize dahil ettik. Ayrıca Antep'te çekilen / yönetmeni burada yaşayan filmlerin görünürlüğüne katkı sağlayabilmek için Yerel Seçki bölümünü oluşturduk. Bu seçkide ise 8 film yer alıyor.

3.Antep Kısa Film Festivali’nde Oyuncu Devin Özgür ÇınarTunç ŞahinZeynep Ocak’ tan oluşan jüri En İyi Kısa Kurmaca ve En İyi Kısa Belgesel Film ödüllerinin sahiplerini belirleyecek.

Kısıtlı imkanlarla gerçekleştirdiğimiz festivallerde ilk yıldan itibaren seçkide yer alan kısa filmlere destek olmak adına programdaki her film 400 TL gösterim ücreti ödenecek. En İyi Kısa Kurmaca ve En İyi Kısa Belgesel Film Ödülü Sahipleri de 6.000 TL ödüle hak kazanacak.

Geçtiğimiz yıl ikincisini düzenlediğimiz festivalde 1.200 kişilik izleyici kapasitesi için 3.000'in üzerinde başvuru aldık. Yoğun talebi karşılamak için ek seanslar açtık. Bu yılda yoğun ilgi beklediğimiz 3. AKFF’de izleyicilerimiz https://www.bigbangveberisi.com/3akffprogrami üzerinden program detayları ve bilet alımını gerçekleştiriyor.  

Sizleri Antep Kısa Film Festivali’nde heyecanımızı paylaşmaya davet ediyoruz!

Detaylı bilgi için www.bigbangveberisi.com adresini ziyaret edebilirsiniz. 
Editör: TE Bilisim