65+ Yaşlı Hakları Derneği, bu yıl 2. Kısa Film ve Kamu Spotu Yarışması’nı düzenliyor. Manifestosundaki her bir başlığı sonuna kadar savunan Dernek, sinema camiasını kameralarını bu yöne çevirmeye çağırıyor.  

Derneğin bu yıl ikinci kez düzenlediği, bütün amatör ve profesyonel katılımcılara açık olan yarışmaya, katılımcılar istedikleri sayıda filmle başvurabiliyorlar. Tür sınırlaması olmayan filmlerin konusunun, öykülerin veya karakterlerin doğrudan ya da dolaylı olarak “yaşlılık” ile ilgili olması ve yaşlılık konusunda derneğin amacıyla uyumlu iletiler vermesi bekleniyor. Kısa Film ve Kamu Spotu olmak üzere iki kategoriden oluşan ve her iki kategoride ilk üç dereceye giren yapımcıları ödüllendirecek yarışmanın son başvuru tarihi 21 Ekim 2016. Yarışmaya katılmak isteyenler başvuru formuna ve yarışma şartnamesine www.yaslihaklaridernegi.org adresinden ulaşabilirler.

65+ YAŞLI HAKLARI DERNEĞİ herkesin, sağlıklı, aktif ve hayatın içinde, öğrenmeye ve üretmeye devam ederek, diğer kuşaklarla elele, yalnızlaşmadan, yoksullaşmadan ve yoksunlaşmadan, ayrımcılığa ve suistimale uğramadan, bedensel ve zihinsel değişime cevap verecek tıbbi, sosyal, psikolojik, ekonomik ve hukuki ihtiyaçları karşılanarak,yaşam tercihlerine saygı duyularak, onurlu bir şekilde YAŞLANMAYA HAKKI OLDUĞUNU SAVUNUYOR.

Editör: TE Bilisim