Türkiye’nin ilk ve tek çevre temalı kısa film etkinliği olan Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali’nin 11.si Maltepe Belediyesi ev sahipliğinde, BASAD (Bakırköylü Sanatçılar Derneği) ve Çevre Film işbirliği ile 22-25 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan festival kapsamında;

çeşitli ülkelerden ve Türkiye’den çevre temalı kurmaca, belgesel ve canlandırma türlerinde kısa filmlerin gösterimleri yanısıra, ulusal Çevre Kısa Film Yarışması, Ulusal Çevre Kısa Film Öykü Yarışması, sergiler, çocuklara yönelik özel filmler ve etkinlikler de yer almaktadır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkıları ile gerçekleştirilecek festivale Cervantes İspanya Kültür Merkezi ile İzmir Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi ve Aydın Üniversitesi de film gösterimleri ile destek olmaktadır.

 

FESTİVAL BU YIL 4 AYRI İLDE

Festivalin bu yıl 4 ayrı ilde izleyicilerle bulşmakta.

Ana Gösterimler ve etkinlikler Maltepe Belediyesi katkıları ve ev sahipliğinde, 22- 25 Mayıs 2013 tarihleri arasında Türkan saylan kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Festival, bu tarihten önce, Ankara, İzmir, İstanbul ve Mersin’de üniversitelerin özel programlarına alınarak izleyici ile buluşmuştur.

 

GÖSTERİMLER

Festival film gösterimleri 22-25 Mayıs 2013 tarihleri arasında Türkan saylan kğltür Merkezi’nde üvretsiz olarak yapılacaktır. Ayrıntılı program www.cevrefilm.org adresindedir.

 

 YARIŞMALAR

Festival kapsamında; ulusal düzeyde, çevre temasını doğrudan yada dolaylı olarak ele alan kısa filmlerin ve kısa film öykülerinin yer alacağı 2 yarışma düzenlenmektedir. Yarışmaya katılan kurmaca, belgesel ve canladırma türlerindeki kısa filmler gösterim programında olup her iki yarışmanın da sçici kurulları aşağıdaki isimlerden oluşmaktadır.

 

ULUSAL ÇEVRE KISA FİLM YARIŞMASI SEÇİCİ KURULU (abecesel sırayla)

A. İlhan Gülek ( Tarihçi – Yazar )

Ediz Hun (Sinema Sanatçısı )

Engin Çağlar ( Sinema Sanatçısı )

Prof. Dr. Selahattin Yıldız ( Maltepe Üni. İletişim Fak. Dekanı)

Tunca Arslan ( Sinema Yazarı )

Vural Çavuşoğlu (Yapımcı – Yönetmen )

 

 ULUSAL ÇEVRE KISA FİLM ÖYKÜ YARIŞMASI SEÇİCİ KURULU (abecesel sırayla)

Bahrem Yıldız ( Yazar – Şair )

Duygu Ulus ( Kısa Film Yönetmeni )

Engin Ayça ( Yönetmen )

Erdoğan Sıcak ( Tiyatro Yönetmeni – Oyuncu )

Gülsen Tuncer ( Oyuncu )

 

Katılan filmlerin değerlendirilmesi sonucu her dalda ayrı ayrı ödüller verilecektir.

Yarışmaların ödül töreni 25 Mayıs 2013 günü 19:00 Da Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde Yapılacaktır.

 

 

 

SERGİ

Fesival kapsamında BASAD – Bakırköylü Sanatçılar Derneği ressamlarının özel olarak hazırladığı resim sergisi 22 Mayıs 2013 tarihinde Saat 18:00 da Maltepe türkan saylan Kültür Merkezi’nde kokteyl ile açılacak olup festival sonuna kadar açık olacaktır.

 

ÇOCUK VE SİNEMA

Festival kapsamında ilköğretim çağındaki çocuklara yönelik özel film gösterileri yapılacaktır. Yönetmenliğini Vural Çavuşoğlu’nun yaptığı çevre temalı eğitici ve eğlendirici özellikler taşıyan Fırtına Çocuklar-Limbo adlı kısa filmlerin 5 bölümü program dahilinde 23 ve 24 Mayıs 2013 tarihleri arasında hergün 10:00 da Maltepe Türkan saylan Kültür Merkezi’nde çocuklarla buluşacaktır.

 

ÖDÜL TÖRENİ VE ONUR ÖDÜLLERİ

Festivalin ödül töreni 25 Mayıs 2013 tarihinde saat 19:00 da Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde Kokteyl ile birlikte gerçekleştirilecektir.

Ayrıca her yıl verilen Çevre ve Sinema Onur ödülleri de bu yıl; Mehmet Ali Alabora, İhsan Varol ve Cervantes-İspanya kültür Merkezi’ne verilecektir. 

Editör: TE Bilisim