HAVUÇLU TARÇINLI REVANİ


Malzemeler: 

3 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
3 Küçük kahve fincanı toz şeker
3 Küçük kahve fincanı yoğurt
1 adet orta boy havuç
1 Küçük kahve fincanı sıvıyağ
3 Küçük kahve fincanı irmik
3 Küçük kahve fincanı un
1 çay kaşığı toz tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için: 

3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
½ limonun suyu

Hazırlanışı: 

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika çırpın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ, kabuğu soyulup rendelenmiş havuç, tarçın ve vanilyayı da ilave ederek 1-2 dakika kaşıkla karıştırın. 

Un, irmik ve kabartma tozunu bir başka derin kapta karıştırarak havuçlu karışımın üzerine aktarın. Hamuru iyice karıştırarak boza kıvamına getirip orta boy ve yağlanmış bir fırın kalıbına aktarın. 

Havuçlu revaniyi, 10 dakika önceden ısıtıp 175 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında 35-40 dakika, üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp, ılınmaya bırakın. 

Diğer taraftan, şerbeti hazırlamak için, tozşeker ve suyu orta boy bir tencereye aktarın. Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca limon suyunu katıp, 5 dakika sonra şerbeti ocaktan alıp soğumasını bekleyin. 

Soğuk haldeki şerbeti biraz ılınan revaninin üzerine gezdirin. Revaninin şerbeti çekmesi için yarım saat kadar bekledikten sonra dilimleyerek servise sunun. Üzerine kaymak, dondurma, portakal reçeli, çekilmiş badem koyarak da ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun
Editör: TE Bilisim