Japonya'daki deprem ve tsunami felaketinin ardından tüm dünyayı  korkutan Fukuşima Nükleer Santrali’nde patlamalar, çatlamalar, soğutma çalışmaları boşa gitmiş, erime başlamış ve  maalesef insan eliyle dünya kahırlara gebe kalmıştı. Bir yanda böyle bir felaket, öte yanda NATO! En başta ABD! Libya’da uzun süreli bir savaşın başlangıcı! Ne o? Demokrasi getireceklerdi!
 
Seçimler, korkular, savaşlar derken hep karıştı  milletin beyni!
 
Bütün bunlara rağmen Akkuyu Nükleer Santrali’nin yapılmasına karşı çıkan herkese ve her şeye inatla “Padişah benim!” diyenlere kafam takılmış durumda! “Milletin a… koyacağız” diyen,  her ihaleden başarı ile milletin a… koyan biri aldı yine o ihaleyi! Bu dandik  götürgeve bağışlar yapıyor anladık, bize ne bağışlıyor işte onu anlamadık. Bize ölüm mü bağışlayacak haşmetlileri?
 
İnatçı AKkuşima, iki kanatçı Fışışima! Her şeye cevap veren Fışışima! Her halttan anladığını sanan Padişima! Durun yola devam etmeyin, dinlenin biraz!  Bir ara  Mısır uzmanıydınız! Sonra kene uzmanı oldunuz! Paçamızı çorabımızın içine koymamızı önerdiniz! Grip dehası oldunuz! Kendinizi  piknik tüpü ile  nükleer enerji uzmanı sandınız!  Sürekli  savaş dehası oldunuz! Biraz durun Allah’ınızı severseniz durun!  Biraz nefes alın! Bizi nefessiz hayatsız bırakmayın  yahu!  Biz çocuklarımıza, torunlarımıza sağlıklı gelecekler bırakmak istiyoruz.
 
Hem biraz da sorularıma cevap verin ne olur? Siz hangi bela burcundansınız?
Hepiniz nükleer santralde mi staj yaptınız geçmişte?
Alayınız takişumanın takiyesinde  yetişmedi mi?
Fukuşima’dan yayılan radyasyon, Kanada’ya erişti, yoksa size gökten radyasyon yerine,   mesaj mı yağıyor?
Nükleer sızıntı olduğunda millete yoğurt veya  süt mü önereceksiniz?  Sütlerin zaten kanserli olduğunu sizin bakanınız açıkladı unuttunuz mu?  Kimse koyun yetiştiremiyor, samanı bile  ithal ettiniz sapla samanı birbirine karıştırdınız…  adı Akkuyu diye sanmayın sizin? Vallahi billahi bu dünya hepimizin!
Artist misiniz, bize mi öyle geliyor?
Tilki misiniz, çakal mı, bunlarla  bir akrabalığınız var mı?
Akbaba mısınız, kara karga mı?
Dolar fırlayınca rengi beyaza  dönmez bilir misiniz? Yoksa siz ak görünümlü yeşil misiniz?
Doldu içim,  midem  bulanıyor artık, durun daha bitmedi sorularım!
Çok mu anlıyorsunuz bu nükleer işinden?
Madem bu kadar kararlısınız Akkuyu’ya nükleer santral yapmaya, şimdi söyleyin bana; nükleeri yapan Japonlar bile çözüm bulamazken, siz nasıl çözümler bulacaksınız bir kaza anında? Madem her işten anlıyorsunuz, niye gidip Japonlara yardım etmediniz? O tarihlerde ne işiniz vardı  buralarda? Evet, evet söyleyin, madem çok her bir halttan anlıyorsunuz, Arabistan’a bir koşu gittiğiniz gibi, gitseydiniz ya  Fukuşima’ya?  Soğutsaydınız ya santrali!   Patlayıp çatlamasına engel olsaydınız ya! Erimeyi önleseydiniz ya!
 
Bir yerleriniz bu soruları yedi mi yemedi mi bilmiyorum?  Biz bir halttan anlamıyoruz bu sorulardan anladığımız kadar…
Zeka küpü olarak bilinen insanların çoğunun çocuğu yok!   Çocuk yapmayı düşünmeyecek kadar bilimle haşır neşir olmuşlar… İnsanoğlunun soyu tükenmesin diye, bile bile kendi soylarını kurutmuşlar… Sizin gibi “Çok çocuk yapın” dememişler!
 
Akkuyu Nükleer Santrali Projesi:
Milli felakettir!
Dünyevi felakettir!
İnatla yapılmak istenen cahiliyettir!
Vatandaşın kanserleneceği, kesin ve nettir!
7 Haziran ise; halkın selametine işarettir.
 
Akkuyu; Karakuyu! Yalan ki ne yalan! Var git biraz da sen oyaLAN!
İnatçı AKkuşima’ya Nükleer Mektubumuzun sonuna geldik… Okuyanlara, baki Selamlar…
 
Seray DEREN-Hür Kalem