MUMYALAR



Mumyalar, eski Mısır'da gizli bir yeraltı şehrinde yaşayan üç Mısırlı mumyanın eğlenceli maceralarını konu ediyor. Mısır’da yeryüzünün derinliklerinde 3000 yıllık bir mumya şehri bulunmaktadır. İmparatorluğun verdiği emir ile Prenses Nefer’in Thut ile evlenmesi gerekmektedir. Ancak Prenses de Thut da bu evliliğin gerçekleşmesini istemez. Çünkü Nefer, özgürlüğüne fazlasıyla düşkündür, Thut’un ise bağlılığa alerjisi vardır. Ancak tanrıların isteği yerine getirilmek zorundadır. Bu nedenle Thut, yedi gün içinde Nefer ile evlenmeli ve düğüne Firavun’un verdiği kadim yüzüğü getirmelidir.

Yönetmen Juan Jesús García Galocha

Senarist Jordi Gasull, Javier López Barreira

Oyuncular: Ana Esther Alborg, Roser Aldabó Arnau, Oscar Barberán

https://youtu.be/yrPwkVVz59s

 

Haftanın filmlerinde farklı seçenekler... Haftanın filmlerinde farklı seçenekler...

KULÜBEYE TIKLAT



Kulübeye Tıklat, keyifli başlayan tatilleri, kapılarında dört yabancının bitmesiyle kabusa dönen bir ailenin hayatına odaklanıyor. Eric ve Andrew, evlatlık kızlarıyla Wen ile birlikte New Hampshire kırsalındaki ücra bir kulübede tatile çıkar. Onların hayatı, silahlı dört yabancı tarafından rehin alınmalarıyla bambaşka bir hal alır. Aileden, kıyametin önlenmesi için zorlu bir seçim yapması istenir. Dış dünya ile bağlantıları olmayana aile üyeleri, her şeylerini kaybetmeden önce zor bir karar vermek zorundadır.

Yönetmen M. Night Shyamalan

Senarist M. Night Shyamalan, Paul G. Tremblay

Oyuncular: Jonathan Groff (II), Ben Aldridge, Dave Bautista

https://youtu.be/WrAzgJC6A60

 

CENNETTEN GELEN ÇOCUK



Bir balıkçının oğlu olan Adem, Mısır’ın ve Sünni İslam dünyasının en güçlü dini merkezlerinden El Ezher üniversitesine öğrenci olarak kabul edilir. Üniveresitenin başında bulunan Büyük İmam, bir gün tüm öğrencilerin gözleri önünde aniden hayatını kaybeder. Bu durum üzerine Adem kendisini bir anda cinayet ve entrikalarla örülmüş bir casusluk ağının içinde bulur. Adem bu süreçte, Büyük İmam’ın yerini boşalmasıyla önemsiz biri olarak Mısır’ın en güçlü siyasal ve dini odaklarının güç mücadelesinde büyük bir rol oynayacağını fark eder.

Yönetmen Tarik Saleh

Senarist Tarik Saleh

Oyuncular: Tawfeek Barhom, Fares Fares, Mohammad Bakri

https://youtu.be/-DAE6BY_lcM

 

THE BANSHEES OF INISHERIN



The Banshees of Inisherin, uzak bir İrlanda adasında yaşayan iki arkadaşın hayatına odaklanıyor. 1920'li yılların İrlanda'sında, küçük bir sahil kasabası olan Inisherin'de yaşayan Colm ve Padraic, yıllardır en yakın arkadaşlardır. Ancak Colm, Padraic ile olan arkadaşlığını bir anda bitirmeye karar verir. Bu karar sadece onların hayatını etkilemekle kalmaz kasaba halkı üzerinde de çeşitli etkileri olur.

Yönetmen Martin McDonagh

Senarist Martin McDonagh

Oyuncular: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Kerry Condon

https://youtu.be/40IzKwJRw60

 

PRESTİJ MESELESİ



Prestij Meselesi, müzik yapımcısı Hilmi Topaloğlu’nun kurucusu olduğu Prestij Müzik döneminde yaşananları konu ediyor. 1991 yılında kurulan Presitj Müzik, 90’lı yıllarda ülke müziğine çok önemli isimleri kazandırdı. Bu dönemde Mahsun Kırmızıgül, Özcan Deniz ve Haluk Levent’in de yolu Prestij Müzik ile kesişti. Filmde, Mahsun Kırmızıgül, Özcan Deniz ve Haluk Levent'in, Hilmi Topaloğlu ile birlikte çıktıkları yolculuğa odaklanılıyor.

Yönetmen Mahsun Kırmızıgül

Senarist Mahsun Kırmızıgül

Oyuncular: Engin Hepileri, Eser Yenenler, Aslıhan Güner

https://youtu.be/QwBTcRoO-14

 

MUSALLAT 3



Musallat 3, cinlerin musallat olmasıyla kendisini akıl hastanesinde bulan bir adamın yaşadıklarını konu ediyor. Burhan, on beş yıl önce yaşanan korkunç olayların ardından, cinlerin saldırısıyla oğlunu ve gelinini kaybeder. Yaşananların sorumlusu olarak görülen Burhan, kendisini bir anda akıl hastanesinde bulur. Ancak ateşten yaratılanlar hala onun peşindedir ve Burhan'ı akıl hastanesinde yalnız bırakmazlar.

Yönetmen Özgür Bakar

Senarist Güray Ölgü, Alper Kıvılcım

Oyuncular: Kurtuluş Şakirağaoğlu, Pelinsu Çiçeli, İbrahim Aslan

https://youtu.be/4oyC4Pgot5M 
Editör: TE Bilisim